Geplaatst in 2022 Bali, Kuala Lumpur, Langkawi, Reisverhalen, Vlog

Blog en Vlog: cookingclass van Dewi

We hebben echt een superleuke kookles achter de rug. Veel geleerd! Eerst naar de markt voor nog een paar ingrediënten. Het was er minder hectisch dan op Lombok. Dat vond ik wel leuker. Hier waren de mensen ook nieuwsgierig en foto’s maken is geen probleem. 

Als we alle ingrediënten hebben rijdt de man van Dewi, onze kok, ons naar hun huis. Een stenen kleine woning met een mooie tuin. Die hebben ze in de Corona tijd aangelegd. Zo vertellen ze. Ook de hond, doggy, en de kat Miko zijn gekomen tijdens de stille maanden van Corona. 2 jaar is het hier dicht geweest. Ze vertellen dat ze ondersteuning kregen van oa een Nederlands gezin waardoor ze rijst konden kopen. Ze aten rijst met groente. Vlees was en is (te) duur.

Op de markt heeft Dewi een pakketje gekocht. Dat kregen we nu bij de koffie. We zijn wel een beetje huiverig. Want ja de vliegen waren overal. En hebben die wat achtergelaten op ons hapje. Ik probeer wat, het is best lekker en eet ongeveer de helft op en uiteindelijk is er ook niks gebeurd. 

Dan gaan we aan de slag. Wij worden aan het snijden gezet. En er moet heel veel gesneden worden. We maken de boemboes zelf. En daar zijn exotische producten voor nodig. Die gaan op de vijzel en ga dan maar aan de gang. Dat zijn wij, ik in ieder geval niet, niet gewend. Wat een zwaar werk. En het resultaat lijkt nergens naar. Dewi neemt het dan ook steeds over om er toch iets van te maken. 

We maken:Mie goreng ayam (fried noodles with chicken), Satay ayam (chicken saté with spicy peanut sauce), Pepes (chicken with coconut, grilled in banana leafs), chicken curry with fresh coconut sauce, Ayam á la Ibu Dewi (chicken with lemon grass), As dessert: Pisang Goreng (fried banana)

Nou dan moet je wel wat snijden hoor. We zijn van een uur of kwart voor 9 tot half 12 bezig. Tussendoor de klaargemaakte gerechten proeven. En aan het eind van de dag alles als lunch. Het is maar goed dat we niet hebben ontbeten!

Als met al ontzettend leerzaam en lekker. Via www.balisurya-tours-Lovina.com geregeld.

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

2 gedachten over “Blog en Vlog: cookingclass van Dewi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s