Geplaatst in 2022 Bali, Kuala Lumpur, Langkawi, Reisverhalen, Vlog

Vlog en blog: scooteren in Singaraja, Lovina beach

Alweer Lovina

Omdat we een leuke tijd hebben gehad in Lovina en we daar nog we wat willen gaan doen gaan we niet richting Sanur maar spenderen we onze dagen in Singaraja op Bali. De vlucht van Lombok naar Bali gaat goed. En wat nog mooier was. De taxi die ons naar het vliegveld gaat brengen is er ook. Dit is degene die ons op zou halen maar dat enigszins vergeten was. We zijn op tijd op t vliegveld. We vermaken ons daar met het kijken naar de stroom vliegtuigen en ik struin de winkeltjes nog even af. Het is minder helder weer. Dus de uitzichten zijn iets mistiger maar het blijft een mooie korte vlucht. Je bent nl maar 3 kwartier in de lucht. Tony staat ons op te wachten maar voordat we hem ontmoeten wachten we zeker ook 3 kwartier op onze ene tas. Ohh en had ik al verteld op Lombok. Die bagageband. Nou werkelijk waar. Je kon de Nijmeegse vierdaagse lopen voordat die band 1 rondje had gedaan. Zooooo sloom. Maar goed we houden ons rustig en zodra we alles hebben ontmoeten we de enthousiaste Tony. Tony was onze gids op de toer In Lovina. We hebben die geboekt bij https://www.balisurya-tours-lovina.com. Via app contact kun je alles boeken. Heel handig. Want inmiddels heb ik al de dolfijnentoer en een cookingclass geboekt! De cookingclass is voor 2 pwes 700k. Een nette prijs en voor de dolfijnen betaal je 100k. We gaan naar hotel Lovina Life. Dit hotel ligt vlakbij ons favoriete straatje met de cafés Lumbung en warung Mu. We eten graag bij warung Music. We hebben het dorp ons al een beetje eigen gemaakt. Nu is vlakbij een rekbaar begrip. Voor de een is dit inderdaad zo. De ander vindt het toch nog ver. Ha. Enn wat wel gezegd moet worden. De straten liggen er hier natuurlijk ook niet strak bij. Dus voor je het weet verzwik je je enkel. Dat hebben wij overigens niet gedaan. Een heel verhaal maar we zijn dus onderweg naar Lovina beach. Eigenlijk heet het gebied Lovina. En zijn het diverse dorpen die daar onder vallen. Tony schiet lekker op tijd. En dan staan we stil. De komende 3 km doen we 3 kwartier over. We weten niet precies wat er aan de hand is. Er komt wel een ambulance aan. Maar die zien we nooit weer terug. Uiteindelijk doen we er een dikke 4 uur over om bij Lovina Life, ons hotel, te komen. Voor nog geen 80 euro 3 nachten. Dikke prima! De bedden zijn wat hard maar daar hebben we het niet over.

‘S avonds naar het gezellige straatje. Bij onze vrienden even wat drinken. We zouden bij “de dames” warung Music wat eten. Maar het komt met bakken uit de hemel. Dus we schieten naar de overkant. Daar hebben we ook al een keer goed gegeten. Het eerste wat R ziet is een kakkerlak van 10 cm. Dan eet je toch wat onrustiger. Er loopt een koerend katje langs ons benen om eten te schooien. Dus eigenlijk eten we in een soort van dierentuin. Haha.

Zodra het droog is lopen we voorzichtig terug naar het hotel. Dikke plassen en de ongelijke straat maken het een kunst op zich om zonder gebroken enkels aan te komen. Maar het lukt.

Vrijdag gaat de wekker vroeg. Ik ga naar de dolfijnen. 5.45 uur word ik gebeld. Jaja ik kom er aan. Ik zou 6 uur opgehaald worden. 5 minuten later sta ik in de lobby. Geen chauffeur. Ik bellen. Hij komt er aan. 2 scooters. Ik ben maar alleen. Een beetje verwarring. Geen idee waarom. Maar dat blijkt later ze dachten dat we met z’n 2-en zouden zijn. Niet dus. Ik met mn krakkemikkige lichaam op die scooter kruipen. Zo stijf als een hark in de vroege morgen. Ik grijp dat magere lichaampje vast en we gaan rustig naar de zee. Daar koop ik koffie want we moeten nog wachten op andere gasten. De zon is net op. De luchten zijn prachtig. De kapitein zegt dat we iets later vertrekken. Want dat is beter. Dan komen er al wat boten terug. Nou dat blijkt niet zo te zijn. Half 7 vertrekken we. De wereld ziet er echt prachtig uit. En al vrij snel zien we de eerste dolfijnen. En het komende uur blijft dat maar door gaan. Echt een mooie ervaring. Als de dolfijnen vlak bij de boot omhoog komen hoor je ze “ademen”. Kippenvel. Het enige nadeel is dat er echt heel veel boten zijn en zodra er dolfijnen gespot worden ze als een gek erheen varen. Het beleid van mijn bedrijf is dat niet. Maar ja je wilt ook dolfijnen zien. En niet dat er steeds een boot voorligt. Een moeilijke keuze. Maar ik heb er genoeg mogen zien. Later vaart de kapitein nog naar een plek waar het koraal te zien en waar je ook kan zwemmen. Een kleine twee uur later staan we weer aan wal. Een bijzondere ochtend!

Nogmaals m’n filmpje van de dolfijnen: https://youtu.be/vNaMuXNvOYM

Voor de rest van de dag huren we scooters. We gaan naar het westen. Eerst tanken want ik heb de scooter bijna leeg meegekregen. Weer een rij ervoor. De scooter heeft een spiegel met een eigen wil. Dus ik zie niks. Dan begint het te spikkelen. En het blijft spikkelen. De lucht is donker. Dus toch maar terug naar Singaraja. Daar trekken we de binnenlanden in. Rijstvelden, heel groen en je ziet hoe ze leven. Een mooie tocht. Ik lig wel bijna op m’n snufferd. Dan het zwembad in om het vuil er af te poedelen. En s avonds weer naar ons straatje. Nu met vriend tjiktjak.

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s