Geplaatst in Reisverhalen Hong Kong en Vietnam

Macau

Vandaag naar Macau. Nou ja bijna. Na een mini-rijsttafel als ontbijt, gelijk op pad. Met de metro naar de Ferry Terminal. Tot zover alles goed. De Turbojet die ons naar de overkant moet brengen ook snel gevonden. Maar nu komt het… De paspoorten liggen nog in het hotel. Aangezien je Hong Kong verlaat en China in gaat ga je langs de Immigration. En dan heb je je paspoort nodig. Ja, zonder gaat het dus niet. Toen de hele riedel weer terug, metro, hotel, metro en weer de kaartjes kopen. Al met al met een uur vertraging de overtocht gedaan. Je gaat met een soort koegelwieck. Je vliegt als het ware een uur over het water. Daar gelijk in de taxi gestapt om ons naar de ruïne van St. Paul kerk te laten brengen. Het is maar een klein stukje. We worden in een zijstraat er uit gegooid waar we gelijk in een gezellige drukte belanden. Met bordjes staat aangegeven waar we heen moeten. Alhoewel, dat ontdekten we toen we fout liepen ;-). We komen langs allemaal winkeltje die vlees verkopen. Huh wat is dat. Dunne plakken gemarineerd vlees. Bief, varken en allerlei smaken. Wel lekkerrrr. Dus maar wat meegenomen voor later. Van de ruïne staat alleen maar de voorgevel. Je kunt nog wat oude opgravingen zien en naar het museum. Met de taxi (een heel gedoe om er 1 te vinden) naar A-Ma tempel. De oudste tempel van Macau. Nooit van gehoord dacht de taxichauffeur, mompelt wat. Ik laat hem ons gidsje zien met de tempel. Hij mompelt nog wat en gooit ons gewoon bij een andere tempel eruit dachten we. Maar na enig onderzoek blijkt het toch de goede te zijn. Een mooi exemplaar. We lopen er rustig doorheen. Ook bij deze tempel wordt er kwistig met wierook om gegaan. Bij de Big Buddha was dit ook. We nemen de bus om terug naar de boot te gaan. We hebben geluk, een kwartiertje later vertrekt die al. Na ons opgefrist te hebben nemen we weer de Ferry. Nu de starferry. Deze vaart al sinds meer dan 100 jaar af en aan tussen Hong Kong Island en Kowloon. Een prachtig gezicht om over Kowloon Bay te varen met een prachtig uitzicht op de skyline van HK. Het is rete druk op Kowloon maar erg gezellig. Bij Temple Street aangekomen, die bekend staat om haar streetmarket, is het helemaal een mensenmassa. Eerst maar even ergens wat gaan drinken. Terrassen kennen ze hier niet. Dus we worden ergens in een hoekje op de straat op twee krukjes geplant met een krukje als tafeltje. We zijn bijna zelf een bezienswaardigheid. De markt overgoten met tassen, shirts en prullaria. We vermaken ons prima. De eettentjes proberen je allemaal binnen te krijgen. En bij 1 gaan we het ook doen. HEERLIJK. Met de buik vol verder de markt over. Niks gescoord maar wel super naar onze zin. Met de metro terug. En werkelijk waar het is inmiddels 10.10 uur ’s avonds en het is nog steeds super druk. Wat doen ze allemaal. Dit was onze laatste dag in Hong Kong voor nu. Morgen vertrekken we naar Hanoi om over ruim drie weken hier nog een halve dag door te brengen.

DSC_0671  DSC_0686

DSC_0679  DSC_0688

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s