Geplaatst in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika here we come

En dan is het bijna zover……. Na de nodige rompslomp en inspanningen rondom de aankoop van “onze” woning in Meppel, toch ietwat op de achtergrond gekomen……ONZE GROTE VAKANTIE! Nog 3 dagen werken en dan gaan we….yeahhhh. De laatste wasjes worden gedraaid, de koffers zijn uit de opslag bij de verhuizer gehaald en inmiddels al behoorlijk gevuld. We zijn bijna ready for take off. Dit jaar geen prikken en zo. En wat hebben we er zin in, en wat gaat het weer lekker chaotisch. Echt relax weggaan is het niet, maar we hebben wel onwijs veel zin er in. O ja.. waar heen dan? Nou dit keer is het Zuid-Afrika. Bijna 12 uren vliegen en toch geen tijdverschil…..heerlijk! Het continent waar we alle twee nog niet zo vaak zijn geweest. Dat maakt het des te leuker en spannender. Het is daar nu voorjaar, dus we gaan heerlijk weer tegemoet. We zullen straks allebei vast verrast worden wat dit zeer afwisselende land te bieden heeft. De afgelopen weken hebben we nog veel geregeld, excursies, hotels, etc. Maar zo langzamerhand zijn we er wel klaar voor. We vliegen via Londen naar Johannesburg alwaar een auto op ons staat te wachten. Met z’n 2-en zullen we een paar duizend kilometer af gaan leggen. Dat wordt links rijden dus, Britse erfenis….. Wel uitkijken voor overstekend wild in dit land.

Mind your step!

Woe. 7/10: Na nog tot 12 uur op het werk geweest te zijn pik ik Rudy op bij het buro. Nog ff samen de laatste dingen bij elkaar pakken, waaronder onze kat Joris, en dan gaat het richting Amsterdam. Even een tussenstop bij het dierenpension in Nijkerk. Nadat we de bevestiging hadden gekregen dat Joris het wel weer ok vond, reden we verder naar hotel Van der Valk aan de A4 bij Schiphol. We laten daar voor 4 wkn onze auto staan. Wat ’n drukte onderweg zeg, pfff.
Na aankomst hebben we nog even gegeten en een drankje in de bar genuttigd, daarna hup op bed.

Don. 8/10: Nadat een ganggenoot het nodig vond om rond 06 uur de deur hard dicht te laten gaan zat wij rechtop in bed….grrrr. Tsja, dan lukt slapen niet meer…. Dan maar ff rustig alles wakker laten worden om vervolgens ff lekker te douchen. Dan hup naar het ontbijt….het was weer lekker en uitgebreid. Na de koffers weer dicht geperst te hebben pakken we de Van der valk-bus naar Schiphol. Mooi op tijd inchecken en dan lekker ff de Aspire lounge ingedoken, een hapje en een drankje maken het verblijf aangenaam. Dan een korte vlucht naar Londen, het vliegtuig zit bomvol, gelukkig kregen we een jonge blonde dame, tussen ons in. Op Heathrow aangekomen hebben we ruim 3 uur de tijd, maar daar gaat standaard al een klein uur vanaf als je een aansluitende vlucht hebt, dit door alle security maatregelen. Ook daar duiken we een Lounge in en genieten van een hapje en drankje. We spreken nog ff met oudere 2 dames uit Atlanta die naast ons in de Lounge zitten. Zij blijken in ons vliegtuig te zitten en hebben samen al heel vel gereisd, dus gesprekstof zat. Dan gaan we op zoek naar ons vliegtuig, bij de gate is het behoorlijk druk, maar ja, er gaan ook ong 450 mensen in. We hebben onze plek snel gevonden……wat een beenruimte zeg, dat is de meerprijs meer dan waard. Na het eten gaat Marianne proberen te slapen…1,2,3, weg is ze. Daarentegen heb ik bijna de hele vlucht achterover gehangen zonder te slapen. En ik had nog wel van die vliegsokken gekocht voor en goede doorbloeding als je zo lang stil moet zitten. Na 11 uur en een kwartier landen we in Johannesburg, tis er warm en 30 graden. Onze chauffeur wacht ons op en brengt ons naar het hotel……

Vrij. 9/10: Bij het hotel kunnen we nog niet op de kamer, ff wachten dus. Dan gaat mijn telefoon en……”jazeker, de hypotheker” Blijkt dat de koop toch nog niet helemaal rond is en we moeten weer dingen aanleveren…….grrrrr. Moe, zere benen, verreist, en dan dit gezeur weer. Maar gelukkig heeft het internet ZA ook bereikt. Rond de middag gaan we ff terug naar de luchthaven om wat dingen te kopen, simkaartje, stekkers, etc en wat te regelen bij Avis. Want vrijdag halen we onze SUV op. Daarna zijn we nog naar klein Las Vegas geweest. Ons hotel maakt deel uit van een casinocomplex dat Emperors Palace heet. Geen echte hobby van ons, maar zo af en toe wel leuk mee te maken, wow wat een hoop mensen en best wel groot.
In de avond krijgt Rudy zijn deel bij restaurant Hooters, voor wie het kent hoef ik het niet uit te leggen, jammie, mond en ooggenot volop! Dan gaan we terug naar de kamer en hopen wat bij te komen komende nacht..

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s