Geplaatst in 2022 Bali, Kuala Lumpur, Langkawi, Reisverhalen

Vakantie Bali, Kuala Lumpur en Langkawi

Woensdag is de eerste vrije dag. Maar er moet een hoop gebeuren. Het huis nog even doorzoeven. Joris naar z’n vakantieadres. Koffer nog een beetje aanvullen met spul en dan s middags naar Nieuw Vennep. De autorit verloopt voorspoedig. En rond een uur of 5 zijn we daar. De bedden zijn laag, wel lekker. We doen nog een rondje Nieuw Vennep, eten wat en gaan dan relaxen op de kamer.

De wekker gaat om 6 uur. Maar kwart voor zes zijn we er al uit. De ochtend rituelen en dan in de auto naar P3. Om 7 uur staat de auto geparkeerd. De bus staat al voor ons klaar. Een kwartiertje later zijn we op Schiphol. We zijn niet de enigen. We sealen onze koffers toch maar niet. Daar staat een hele rij. We gunnen ons daar de tijd niet voor. We gaan naar de rij voor Singapore airlines. En een rij staat er. Maar omdat we premium economy zitten mogen we in de hele kleine rij staan. Tot zover gaat t snel. Dan de vrees hoe het traject verder gaat. We hebben een jas bij ons voor t geval dat we naar buiten worden geleid. We denken dat we zo richting marechaussee kunnen. Er staat een bordje 0 tot 5 minuten. We voelen ons al spekkoper. Haha. Niet. Want die ingang is niet voor ons. We moeten iets verder bij de douane zien te geraken. Met de roltrap naar boven. We hoeven dus niet naar buiten. Boven aan de trap vormt de rij. Er ontstaat wat rommeligheid. Want je komt met een snelheid van die trap maar dan pas je niet meer tussen de rij. Dan gaan we zigzaggen. Al met al duurt dat denk ik een half uur. Want 8 uur mogen we ons kleine koffertje door de röntgen apparaat laten gaan. Dan paspoort controle. Ook een kwartier denk ik. Dus wij klagen niet. Wel zitten we met onze jas te koekeloeren. Nou ja dat is niet het ergste. We shoppen wat. Halen een bak koffie. Eten onze broodjes op. En ruim op tijd zitten we bij de gate. Half elf boarden. En 11.15 uur de lucht in. Voor 12 uur. We slapen niet. De vlucht gaat goed. We krijgen ons van te voren bestelde eten (book the cook). Nou ja M niet. Helaas was de chicken cashew niet aangekomen. En kreeg M een zeer pittige maar lekker chicken curry. Dan, na een uur of 10 vliegen, komen we in een soort luchtzak terecht en we weet ik hoeveel naar beneden mieteren. We hebben net ons ontbijt gekregen. Gelukkig hadden we het drinken al op. Dus de schade viel mee. Wel gaan er gelijk een heleboel mensen gillen. Ja dat werkt niet echt mee. Gauw in de riemen. En eigenlijk is dan de turbulentie ook al snel voorbij. Het hart kan weer uit de keel en we vliegen rustig verder. Een uur of zes plaatselijke tijd komen we op Singapore aan. We willen naar de lounge. Maar die gaat pas 7 uur open. We gaan wat drinken kopen. Maar onze gewone pas doet t daar niet. M ziet verschrikt haar creditcard niet meer. Die blijkt op een ander plekje te zitten. Dus geen drinken. We wachten 3 uur en gaan dan als haringen in een ton richting Bali. Tussen ons in zit een gezellige Amerikaanse. We eten een mie met pittige garnalen. En 3 uur later komen we enigszins verrot op Bali aan. Daar staat een vriendelijke jongedame ons op te wachten en die leidt ons langs alle formaliteiten. We doen hier een half uurtje over. De koffers liggen inmiddels al op de band. De chauffeur staat op ons te wachten (we hebben al app contact) dus het laatste stuk kan beginnen. Het is heel druk in Denpassar. Eigenlijk is de hele weg druk. Ruim 4 uur doen we er over om 91 km verder in Lovina beach te raken. We checken in. En zijn heeeel blij dat we er zijn. Onderweg hadden we veel regen en mist. In Lovina is het bewolkt. We willen in t hotel eten. Maar daar is 1 tafeltje bezet. Dus toch nog maar even t dorp in. Vanuit het hotel rijdt er een auto naar t dorp. De aardige chauffeur zet ons af in een gezellig straatje. De eerste de beste bar schuiven we aan. Er zitten allemaal expats. We worden gelijk aangesproken door nederlanders. Hele verhalen verder vertrekken we om toch wat te gaan eten. Saté en bami. Het duurt lang voordat we t hebben. Maar tis heerlijk. Dan terug naar t hotel. En slapen. Woow. Daar zijn we echt aan toe.

Zaterdag. We hebben de wekker gezet. M schrikt wakker en had zeker nog wel een paar uur kunnen slapen. R was al wakker. Het ontbijt is lekker. Maar er is maar een holle kies gevuld. We rommelen wat aan. En gaan later het dorp weer in. Eten en drinken en gezelligheid. We bedenken wat we de andere dag willen gaan doen. M vindt via internet een leuke site. We zien een cookingclass. Alles gaat via whatsapp. Helaas gaat dat niet. Dan vinden we een andere leuke tour. Weer appen en dat gaat. Leuk morgen een activiteit! R neemt nog een massage. M gaat lekker zwemmen. ‘S avonds een andere bar en via hen komen we bij een eettentje. Zoooo lekker.

Zondag. Tony haalt ons op. Een leuke gezellige gast. Dit gaan we allemaal doen: Gitgit / Banyumala waterfall, monkey rock, Ulun Danu temple in the lake, Luwak coffee plantation, Twin Lake view, Mayong rice terrace view, Holy Hot Springs Banjar, Buddhist Monastery. We starten met de Ulun Danu tempel. Prachtig. Zie de foto’s. We zetten daarna apen op de foto. En gaan dan koffiedrinken bij de Luwak cofee plantage. Een geflipte Luwak die high is van de koffie draait rondjes op z’n plateau. Door naar de waterval. We gaan naar die van Banyumala. Die schijnt het mooist te zijn. Een hele pittige wandeling brengt M er. En het is inderdaad prachtig. Dan weer terug. Met ernstig verzuurde benen en de tong op de hielen kan ze bijkomen op de lunchplek. Lekker eten voor weinig. Voor een paar euro moet je een paar uur uitbuiken. We hebben uitzicht op de twin lake. De buien zijn opgetrokken. We hebben een mooi uitzicht. De apen kijken ook mee. Dan zetten we de reis voort naar de boeddhist tempel. Klein Borobudur. Prachtig. Het was een heerlijke dag!

Ondertussen heeft R geregeld dat Tony ons morgen naar Ubud brengt.

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Een gedachte over “Vakantie Bali, Kuala Lumpur en Langkawi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s