Geplaatst in Reisverhalen Borneo, Oost Thailand, Koh Samui

Relax man…

Laatste dagen Koh Samui

En toen kwam M er achter dat de laatste dagen nog niet gepost zijn… dus bij deze

Heerlijk scooteren over het eiland

De afgelopen dagen bestonden eigenlijk uit scooterrijder (lekker de wind door je haren en verkoelte), aansluitend zwemmen bij het hotel en coctails drinken en lekker eten. Wij zijn toch weer richting het zuiden van het eiland gegaan. Gewoon wat rondgetoerd. Niet echt een doel behalve dan leuke weggetjes ontdekken, daarnaast tussen de middag ergens lekker zitten enz. ‘S avonds is M naar de massage in de buurt gegaan. R zocht het wat verder weg en was met de scooter gegaan. Toen M uit de salon kwam begon het bijna te regenen en eenmaal in het hotel brak de hemel los. R was daar nog ergens buiten op de weg terug…. Geen idee waar. Nou die stond dus met z’n enkels in het water. Het begon te regenen toen ie op de scooter zat en te gieten toen ie een meter verder was. Eerst maar onder een boom schuilen. Maar ja dat hield geen stand. De druppels vielen er dwars doorheen. Uiteindelijk bij een mannetje met een etenskarretje beland. Die had de boel wat professories met wat plastic lappen proberen te beschermen tegen de regen. Daar heeft R toch wel een half uur op een krukje gezeten. Toen het gieten weer regenen was geworden maar weer verder met de scooter. Zeiknat aangekomen. Gelijk maar onder de douche.

Temple Koh Samui
Temple Koh Samui

Stormachtige nacht

‘S nachts heeft het gestormd. M dacht dat het dak eraf vloog (nu zitten we naast een doe-het-zelf zaak, waar alle doe-het-zelf spullen open en bloot liggen, dus waarschijnlijk vloog daar alles in de rondte maar dat heeft ze niet gecontroleerd.) Zondagmorgen is het wat bewolkt. Maar we rijden maar de zon tegemoet. En dat lukt aardig. We zouden eerst door de bergen maar het ziet er zo nu en dan zo dreigend uit dat we maar rond de kust blijven. Daar is het nl heerlijk.Inmiddels zijn we ook maar eens wat toeristische dingen gaan bekijken. Nou ja soms dan. Want zondag gingen we voor de tocht naar de waterval. Die zijn we dus zo voorbij gescheurd. En op de terugweg nog een keer. Helemaal niets in de gaten…..zicht op oneindig en gang is alles, ja dan krijg je dit soort missers. Maar, het was wel een hele mooie route! Volop klimmen en dalen op onze scooters, gelukkig dat ze 150 cc hadden, zodat ze onze “ strakke lijven” makkelijk omhoog konden krijgen. Ook nog een bezoek gebracht aan Wat Plai Laem (tempel), de badplaats Lamai beach en Bo Phut ( beetje chique en DUUR dus, haha) Big Buddha (Wat Phra Yai), Bo Phut (erg toeristisch).

Koh Samui beach Coco Beach Bar
Koh Samui Coco Beach Bar

Nieuwe vrienden

We zijn eerst naar ons ontbijtadres Brown Sugar in Lamai Beach gegaan (het hotelontbijt is niet zo top). Dit wordt de 3e keer, het personeel begroet ons al en vraagt of we weer hetzelfde willen als vanouds. Heerlijk was het weer en ook nog eens goedkoop.Vandaag bleek R nieuwe “vrienden” te gaan ontmoeten. M is net de Big Buddha van voor naar achter aan het fotograferen of ze hoort allemaal stemmen. Een delegatie van de politie spreekt diverse mensen aan. Zo ook R. Toen ze er achter kwamen dat ze collega’s waren werd er een hele fotosessie georganiseerd. Toen M er aan kwam moesten er nog meer foto’s gemaakt worden. Volgens M waren ze aan het vloggen. De chef ging hele verhalen tegen de telefoon houden terwijl de collega deze vasthield en alles in beeld bracht. Dus mocht je de Samuise politie op YouTube vinden… dan zie je ons ook :-))) Morgen begint onze terugreis van circa 18 uren reizen…….hoop dat alles voorspoedig gaat…..

De weg naar Coco Beach Nar
De weg naar Coco Beach Bar

 

Thuis komst

Wat een verrassing. Een gezellig boeket bloemen en allemaal lekkernijen staan er voor ons klaar. Wat een thuiskomst!

JoRonu6WQpKbiU8E4lBifgToErZQvvRIm6ZiALLdmLZQ

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Een gedachte over “Relax man…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s