Geplaatst in Reisverhalen USA

How are you doing?

Twee dagen in San Francisco, wow wat een stad! Na heerlijk te hebben geslapen waren we om 5.30 (!) op het vliegveld om de auto op te halen. R heeft een mooie bak uitgezocht, een zwarte GMC TERRAIN, een dikke 6 cilinder…. Eerst terug naar het hotel om de koffers  op te halen en om de auto te leren kennen. M oefent op het parkeerterrein van ons hotel met als resultaat dat R opeens met z’n voorhoofd tegen de voorruit zat…. De remmen doen het tenminste wel!!! Nou dan maar gelijk verder en de stad in met zijn hele steile wegen. De stad is geweldig en er hangt een super relaxte sfeer. Uiteraard de Golden Gate bezocht.. ’s morgens is het hier zeer bewolkt maar ’s middags knapt het op en is het heerlijk warm. Dus toen de zon ging schijnen wij naar de Golden Gate.. R wist van de vorige keer een mooi uitzichtpunt waar weinig anderen waren. Prachtig was het, echter alleen de pijlers waren maar te zien, niks geen bogen.. Helemaal in de mist. Maar geduld loont en jawel we hebben hem helemaal gezien. Dan op weg naar de beroemde gekleurde huizen in de wijk Pacific Heights waar ook diverse films en series zijn opgenomen. Fishermans warf ook nog vereerd met een bezoekje, heel gezellig daar. Kortom heerlijk dagje. ’s avonds een leuke tent ontdekt waar je gezellig een borreltje kon drinken en er veel te zien was. Echter aan de buitenkant leek het niks maar binnen helemaal leuk. Lekker gegeten in het Hardrock café en dag 1 is al om.

Dag 2 begonnen met het afdalen van Lombard street en wel om half 8 ‘ s ochtends. Tja als je toch wakker bent dan gelijk maar in de benen. Na een uitgebreid ontbijt bij Denny’s de boot genomen naar het beroemde gevangeniseiland Alcatraz. Nou we waren niet de enigen. Lekker op ons gemakje de Rock bekeken en Amerikaanse cultuur opgesnoven. Wederom ‘ s ochtends bewolkt ’s middags heeeeerlijk. Nog even langs Pier 39, jeeee wat toeristisch en DRUK! Chinatown doorgelopen en M voor het eerst van dr leven in de cablecar. Eerst ging ze als een echte stadse rennend achter de cable car aan.. Maar na 2 blocks had de cable car toch gewonnen. Dus afdruipend naar het beginpunt daar maar gewacht op de volgende. Die kwam best wel snel en hup er in. Helemaal leuk. Nu in restaurant Applebee’s  aan de bar om straks nog een hapje te eten. Overal waar je komt beginnen ze met How are you doing. Helemaal vrolijk. En wij uiteraard maar vrolijk terug doen. Morgen verlaten we deze mooie stad en vervolgen wij onze weg langs Highway 1, die stijf langs de Pacific coast loopt, schijnt prachtig te zijn. We zullen onze ervaringen weer delen.

 

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s