Geplaatst in Reisverhalen Japan en Thailand

Eerste indruk Tokio

De tijd vloog voorbij. šŸ˜„. Netjes op tijd komen we aan op vliegveld narita. Bij de paspoortcontrole een dikke rij. Duurde zeker een half uur. Foto en vingerafdrukken hebben ze nu van ons. Koffers stonden al klaar bij de bagageband. Nu werd t even spannend want we moeten van alles regelen om bij t hotel te komen. Eerste geld pinnen. Done. Japanese railpas omzetten. Done. Sim kaart kopen. Done. Ticket voor de trein kopen. Done. Trein vinden. Done. Taxi zoeken. Done. Taxi deur dicht gegooid. Opes fout. Moet je niet doen. Dat doen zij. En zo waren we lokale tijd 20 uur in t hotel. Netjes vinden wij. Onze eerste indruk van tokyo is indrukwekkend. Veel neon. Erg groot. Inchecken bij de receptie en naar de kamer. En die is klein heel klein. Even een verbouwinkje. Stoelen eruit. Koffers erin en wij erin. Harde bedden. Kersenpitten kussen. Wc met allerlei toeters en bellen. Lachen. Nog even er op uit om eten te scoren. Tentje gevonden waar je aan de bar zit en het personeel de stokjes op t vuur gooien. Zo nu en dan zit je naar adem te happen van de rook. Ze hebben hier alleen varken. Maar dan kun je wel echt alles vt varken krijgen. Tong, poten, ingewanden enz. We begonnen met enoki. Dat kwam M bekend voor. Geen idee meer van wat was. Iig lekker. Paddestoel is het. Ik voel me groot. Klein krukje. Klein tentje. Lieve mensen. Buik aardig vol, slapen!

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieĆ«n opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we ā€œthuisā€ niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en fotoā€™s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en fotoā€™s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Een gedachte over “Eerste indruk Tokio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s