Geplaatst in Reisverhalen Borneo, Oost Thailand, Koh Samui

Borneo & Thailand, we komen er aan.

We hebben weer een mooi vooruitzicht. Straks vliegen we naar Bangkok. Logeren we een nachtje in het Tawana hotel. Deze buurt is ons bekend want daar komen we nu al een aantal jaren. Lekker eten, leuke barretjes en lekkere massages!

De andere dag (maandag) vliegen we via Kuala Lumpur door naar Borneo, Kota Kinabalu. Dit is een levendige stad aan zee en de hoofdstad van Sabah, waar we een stadstour maken en van het prachtige uitzicht genieten over de Zuid-Chinese Zee met het Tunku Abdul Rahman Park. We gaan ook fietsen!!!! door de prachtige omgeving van Kota Kinabalu.
280

Vanuit Kota Kinabalu maken we een uitstapje naar een waar paradijs. Pulau Tiga, bekend van de Engelse versie van de tv-serie Expeditie Robinson, is een onbewoond eiland in het zuiden van Sabah en wordt overwoekerd door een weelderige vegetatie……en beestjes, R verheugd zich er nu al op!  We kunnen er prachtige wandelingen maken over één van de vele natuurlijke wandelpaden of gewoon genieten aan het prachtige strand. Ook bezoeken we het bijzondere Snake Island, waar diverse soorten zeeslangen leven.

Daarna vliegen we naar Sandakan. Vanuit hier gaan we Sepilok bezoeken, het bekendste orang-oetan rehabilitatiecentrum ter wereld. Sandakan is tevens de toegangspoort tot het Borneo junglegebied langs de Kinabatangan rivier. Hier proberen we zeldzame neusapen, olifanten en neushoornvogels te spotten.

We bezoeken ook nog Kuching. De kattenstad! Daar gaan we weer fietsen.

Dan vliegen we terug naar Bangkok waar we een paar dagen verblijven. Bezoeken we o.a. Chinatown en doen we een kookcursus. Dan beginnen we aan onze autotour langs het Oosten van Thailand, genaamd Isaan. Het minder bekende Thailand. We hebben een dikke SUV gehuurd.. Prachtige natuur en veel cultuur staat op het programma. We eindigen in Chiang Mai. Waar we vorig jaar zijn geweest en wat we een relaxte stad vonden om zeker nog een keer naar toe te gaan. En dat is dus nu. We blijven daar een paar daagjes om vervolgens het vliegtuig te pakken en bij te komen van deze heerlijke reis op het eiland Koh Samui.

303

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

4 gedachten over “Borneo & Thailand, we komen er aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s