Borneo & Thailand, we komen er aan.

We hebben weer een mooi vooruitzicht. Straks vliegen we naar Bangkok. Logeren we een nachtje in het Tawana hotel. Deze buurt is ons bekend want daar komen we nu al een aantal jaren. Lekker eten, leuke barretjes en lekkere massages!

De andere dag (maandag) vliegen we via Kuala Lumpur door naar Borneo, Kota Kinabalu. Dit is een levendige stad aan zee en de hoofdstad van Sabah, waar we een stadstour maken en van het prachtige uitzicht genieten over de Zuid-Chinese Zee met het Tunku Abdul Rahman Park. We gaan ook fietsen!!!! door de prachtige omgeving van Kota Kinabalu.
280

Vanuit Kota Kinabalu maken we een uitstapje naar een waar paradijs. Pulau Tiga, bekend van de Engelse versie van de tv-serie Expeditie Robinson, is een onbewoond eiland in het zuiden van Sabah en wordt overwoekerd door een weelderige vegetatie……en beestjes, R verheugd zich er nu al op!  We kunnen er prachtige wandelingen maken over één van de vele natuurlijke wandelpaden of gewoon genieten aan het prachtige strand. Ook bezoeken we het bijzondere Snake Island, waar diverse soorten zeeslangen leven.

Daarna vliegen we naar Sandakan. Vanuit hier gaan we Sepilok bezoeken, het bekendste orang-oetan rehabilitatiecentrum ter wereld. Sandakan is tevens de toegangspoort tot het Borneo junglegebied langs de Kinabatangan rivier. Hier proberen we zeldzame neusapen, olifanten en neushoornvogels te spotten.

We bezoeken ook nog Kuching. De kattenstad! Daar gaan we weer fietsen.

Dan vliegen we terug naar Bangkok waar we een paar dagen verblijven. Bezoeken we o.a. Chinatown en doen we een kookcursus. Dan beginnen we aan onze autotour langs het Oosten van Thailand, genaamd Isaan. Het minder bekende Thailand. We hebben een dikke SUV gehuurd.. Prachtige natuur en veel cultuur staat op het programma. We eindigen in Chiang Mai. Waar we vorig jaar zijn geweest en wat we een relaxte stad vonden om zeker nog een keer naar toe te gaan. En dat is dus nu. We blijven daar een paar daagjes om vervolgens het vliegtuig te pakken en bij te komen van deze heerlijke reis op het eiland Koh Samui.

303

4 Comments

  1. Ben benieuwd naar jullie prachtige, grappige soms zelf hilarische avonturen. Hoop dat jullie heel erg gaan genieten dan gaan wij dat ook van jullie verhalen. Have fun. Liefs Harriët

  2. Klinkt weer heerlijk! Als het kattenmuseum nog in Kuching is, ben ik benieuwd hoe het er nu uitziet… En neusapen zijn in elk geval in Baku te zien, klein maar leuk park.
    Veel plezier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s