Geplaatst in Reisverhalen Hong Kong en Vietnam

Hong Kong, Vietnam en Bangkok…

Na een ietwat onrustige nacht rond 8 uur opgestaan. Joris, de kat, heeft natuurlijk de nodige aandacht gekregen, want die moet het vrouwtje straks 4 wkn missen… Na de laatste dingen ingepakt en opgeruimd te hebben gaan we op weg naar Ermelo, het kattenpension. Het is zelfs op zaterdag weer druk op de weg, maar het weer is schitterend.
Bij het pension aangekomen word Joris eerst een priveverblijf toegewezen om even te wennen. Daarna gaat hij naar de “huiskamer” met de andere katten. Terwijl we afscheid namen had Rudy opeens een grote kater vanuit het niets op zijn schouder! Hij schrok, net als de eigenaar. Dat vond die kater niet leuk en plantte zijn nagels in Rudy zijn schouders om vooral toch maar daar te blijven zitten…… Kortom, met het nodige letsel op weg naar Schiphol. De rit viel nogal tegen door de files, maar uiteindelijk stonden we met enige vertraging bij de incheckbalie van British Airways. Na nog wat geshopt te hebben vertrokken we voor onze korte vlucht naar Londen. Op Heathtrow aangekomen gelijk op weg gegaan naar de gate van onze vlucht. Die terminal 5 is zo enorm groot en druk, dat het de nodige tijd kost om bij de gate te komen. Daar aangekomen staat ons vliegtuig, A380,  er al,….wat een enorm groot toestel!  IMG_1851

En dus ook enorm veel mensen, bijna 500 passagiers kunnen erin. Uiteindelijk onze zitplaatsen ingenomen, lekker met zn tw   eeen, raam en gangpad. Dan gaan we op weg, we vliegen over de waddeneilanden, dan verder via Kopenhagen, St Petersburg, over Siberie en Mongolie naar Hong Kong. We zitten midden tussen de chinezen. De 1 nog gekker dan de ander. 1 spant wel de kroon: monddoekje voor, regenjas en winterjas aan. Muts op. Deken om. Terwijl het lekker warm in t vliegtuig is en wij dus gewoon in een shirtje zitten. Onderweg slapen lukt niet al te best. Zoals gewoonlijk kun je kiezen voor de maaltijd tussen chicken or pasta. Chicken genomen. Pff pittig!!! ‘S ochtends zwemt de ommelet in de witte bonen met tomatensaus. We hebben het wel eens beter gehad. Je hebt wel lekker wat been ruimte ennnn als kers op de taart heb je nu tegenwoordig naast je een bagagebakje dus daar lagen de tassen en al het lekkers wat we zelf mee hadden genomen:-).

IMG_1855      IMG_1856   IMG_1854_2

In Hong Kong aangekomen krijgen we een “dreun”, tis 32 graden en vochtig. Dus ff wennen. Alles verloopt vlot en we komen na de trein en taxi aan bij het hotel. Met de taxichaffeur was het dolle pret. Hij wilde graag een praatje aanknopen, helaas viel steeds de ondertiteling weg. Dus het was veel lachen, knikken en yesyes roepen. Maar hij bracht ons netjes op de plaats van bestemming.     IMG_1871_2

Het hotel ligt midden in Wan Chai. Drukke straten, maar veel gezelligheid. Er zijn veel expats en dat zie je aan de pubs (en de prijzen). In de pubs is het ff wat duurder dan bij de chinees. We hebben al een heerlijk tentje gevonden dus de eerste nasi met heerlijk zoetzure kip / en een soort babi pangang is naar binnen gewerkt.

IMG_1876

 

Wordt vervolgd…

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s