Geplaatst in Reisverhalen Brazilië

Brazilië: de laatste heerlijke dagen

We hebben het erg naar onze zin in Recife. Lekker temperatuurtje. 36/37graden. We lopen vaak eerst naar de boulevard (is 8 km). Lopen een stuk en gaan dan bedenken wat we gaan doen. Deze keer gaan we naar Rua Bom Jesus waar ook de embassy of the gigant puppets of Olinda zit maar daar gaan we later heen. De straat ligt in het oude gedeelte van Recife. Recife is oorspronkelijk gebouwd op 3 eilandjes. Dit eilandje heet Recife. De huizen hier hebben ze flink opgeknapt. Koloniale huizen in allerlei kleuren. (ja wij Nederlanders zaten hier ook). Ook is het hier een gezellige boel met cafeetjes en winkeltjes. Vaak in die grotere steden is het heel verspreid. Maar hier ligt het gezellig bij elkaar. Daar houden wij wel van. Ook lopen we naar het Marco Zero plein. Je kijkt uit op het Francisco Brennad’s exculturas Park. Iets met beelden en zo. Je kunt er met een bootje naar toe. De volgende dag bezoeken we de gigant puppets. En ze zijn inderdaad groot. 400 van deze poppen hebben ze en ieder jaar worden ze gebruikt (zie ook de VLOG). Voornamelijk in Olinda. In het café waar we in Olinda zaten (zie de foto’s vorig verslag) is zo ongeveer het middelpunt van deze happening. Duizenden mensen zijn dan in Olinda. Gekkenhuis. 

De volgende dag vertrekken we naar porto de Galinhas. Het is een uurtje rijden van Recife. Daar bestaan de dagen uit zonnen, zonnen en zwemmen. We hebben een heerlijk hotel (Kembali). Een lekker zwembad. En de zee voor onze neus. Hier schijnen geen haaien of tenminste minder haaien te zijn. Verder dan pootje baden komen we niet :-)Porto de Galinhas is veel kippen. Heeeel veel souvenirwinkels. Een beetje Lloret de Mar. Maar prima om de avonden de vermaken. Het ontbijt is lekker. Ze komen steeds langs met hapjes die de kok heeft gemaakt. Wel veel biologisch en healthy. Maar best te fretsen. De dagen rijgen zich aaneen met zonnen, zwemmen en eten. 

Dan vertrekken we voor de laatste dagen naar Recife. Daar zitten we in het Bugan hotel. Wat een topper. Één blok van de zee. Heerlijke bedden, goed ontbijt en een mooi zwembad. Hier vermaken we onze laatste vakantiedagen wel. We starten de dag met een lekker ontbijt. Lopen een kilometer of 4/5 langs de boulevard. De ene keer gaan we dan zwemmen en de andere keer gaan we nog even de stad in. Een lekkere relaxte afsluiting van de vakantie. 

En oja we hebben onze was weer terug 🙂

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Een gedachte over “Brazilië: de laatste heerlijke dagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s