Geplaatst in Liverpool en Manchester, Stedentrip

Liverpool en Manchester

Penny Lane

35 graden minimaal. We leggen bijna het loodje. Joris ook, toen we hem wegbrachten naar zn logeeradres. Zn bekkie hing helemaal open. Die van M overigens ook. De bloemen nog en plens water gegeven en daarna op naar Schiphol. Onderweg was het retedruk. Iedereen wil naar huis met dit hete weer. Het zonnige weer slaat ook op de rijkunsten van diverse medeweggebruikers. Het is wat slalommen maar niet geheel oververhit komen we aan bij de parkeergarage. Op dek 2 vinden we plek. De bus voor Schiphol staat al klaar. Het verloopt allemaal soepeltjes. In een mum van tijd zitten we aan een drankje. Heerlijk koel! 
Boodschapjes halen bij de AH en dan met de bus naar NH hotel. Een mooie ruime kamer met een view. De vliegtuigen komen rakelings voorbij! Een prachtig gezicht. Na een drankje in de bar, eten bij de grote M, relaxen we in onze kamer. Inmiddels heeft die tropische temperaturen aangenomen en die gaat ook niet meer omlaag. M zorgt nog even voor kortsluiting door koffie te zetten en de waterkoker te vol te gooien. Klatsboempats. Geen tv en ā€œAircoā€ meer. Housekeeping zorgt weer voor stroom dus we kunnen het dames elftal zien winnen van de Japanners.

The Warf

Na een warm en daardoor kort nachtje verschijnen we op tijd bij het ontbijt. Mjammie dat was goed! 8 uur in de bus naar Schiphol. Inchecken, luchtje scoren, de halve avondvierdaagse lopen om in gate D26 het vliegtuig te pakken naar Manchester. Hij is bommetje vol. We zorgen dat we op tijd in de kist zitten zodat we onze spullen kwijt kunnen. We zitten tussen gasten met aardappels in hun keel. De een heeft een uitje/business bespreking over autoā€™s. De ander heeft een receptie. Rick vd Ploeg zit achter ons. Hij heeft oa de receptie. Overigens wil hij een huisje in Frankrijk kopen om zn Frans op te halen. Mocht iemand nog wat weten….Hij geeft les in Amsterdam en Oxford. 
Tis een uurtje vliegen. Dan zoeken we de trein. We hebben een uurtje. We moeten de tickets nog printen, het is zeker 10 minuten lopen. Lift in, lift uit. Maar goed we hebben gereserveerde plaatsen en als we eenmaal zitten genieten we van de prachtige glooiende heuvels. Na een half uurtje, Manchester Victoria, moeten we overstappen. Die trein is te laat. En als hij arriveert is het druk, heel druk. Onze plaatsen zijn bezet. We vragen vriendelijk doch dringend onze plaatsen terug. Dat was ook geen probleem. We kregen nog een drankje en een koekje en voor we t wisten komen we aan in Liverpool. Daar bestellen we een Uber een voor Ā£3,- worden we gereden naar ons hotel. Even opfrissen en dan naar the Story of the Beatles. Dit ligt bij de Docks, ons hotel ook. Het is een mooie wandeling. Met de headset op doen we de tour. We zijn nu een beetje bij met de Beatles. Morgen horen we vast meer. Dan hebben we een wandeling en een bustour op t programma. 

Albert Docks

Donderdag: we starten de dag met een vreselijk ontbijt. We slapen bij Dayā€™s Inn. De bedden zijn smal. Maar zacht (het bed van gisteren was Asian style :-)). M heeft prima geslapen. R gaat wel. Zonder ontbijt gaan we met Peter de toer doen. Peter is een leuke gast die nu een jaar of 4 in Liverpool woont. Hij wilde naar ALbert Dock gaan maar aangezien we dat zelf al hebben gedaan gaan we de stad in. En Liverpool verrast. M wist niet dat het zoā€™n cultuur had met vele historische gebouwen. Het is een compact centrum wat goed lopend te doen is. We drinken wat bij the Crown hotel. Een prachtige pub en vele malen goedkoper dan bij de Albert Dock. We gaan binnen bij de bibliotheek. Een prachtig gebouw. Van buiten een prachtig historisch gebouw. Van binnen modern. En ze praten daar allemaal. Er is nog een oud gedeelte waar het heel stil is en waar alles nog heel oud is. Met Peter praten we over politiek, the Beatles eigenlijk over alles. Hij is gek van koren en toneel. Overal waar hij gezongen of gespeeld heeft wordt uit en ten treure verteld. Maar omdat hij zo geanimeerd praat en verteld is het heerlijk om naar te luisteren. Hij neemt ons mee naar de beide godsplaatsen. De moderne wigwam kerk (Metropolitane Cathedral) en de Kathedraal van Liverpool. In die laatste had hij ook gezongen. Een prachtige levendig gebouw. Al met al waren we ipv de afgesproken 2 uur wel 3 uren op pad. Vlug een Uber genomen naar The Pumphouse. Gistermiddag hebben we daar uren gezeten en naar alle Engelsen gekeken die bier/cider bestelden. We keken onze ogen uit. De een was nog slechter gekleed dan de ander. Zeker de helft van de Engelsen hebben een tattoo. Dus de uren regen aaneen. 
Maar goed nu ook naar the Pumphouse. Een prachtig gebouw overigens. En lekker koud bier. Wel toeristen prijzen! Het ligt vlak bij de opstapplaats van de Magical Mystery Tour. Een twee uur durende busrit over de Beatles. De huizen waar de vier hebben gewoond, Penny Lane, Strawberry field zijn enkele hoogtepunten van de busrit. Het was handig dat we gisteren ook al wat over de Beatles gehoord hadden dus je kon het een en ander beter plaatsen. Leuk uitje. Het is overigens heerlijk weer hier. De eerste dag was het nog wat bewolkt maar wel warm. Maar nu is wel zeker 25 graden. Het waait hier wel erg had. Dus de krul is zo uit je haar. Op het terrasje waar we dan ook wat wilden drinken was dan ook lastig. Of je waait weg. Of je zweet je het ongeluk. Maar goed iets gevonden. Heerlijk even bijgekomen. Daarna naar het hotel, douchen een heerlijk gegeten bij de Thai. Tiger Rock Hawker. SatĆ©, spring rolls, Pad Thai. We hebben er van genoten. 

Vrijdag. Vandaag naar Manchester. Maar eerst naar Anfield Road. R wil toch even het stadion op de foto zetten. Met de Uber er naar toe. Het is een zonnige dag dus het stadion komt mooi op de foto. En R natuurlijk. Omdat we naar het stadion van Man United gaan, doen we hier (gelukkig) geen toer. M schrok zich nog een hoedje toen vlak voor haar neus en auto en een bus op elkaar klapte. Daarna een Uber terug naar de stad. We laten ons bij een cafeetje Brasco Lounge brengen vlak langs de mersey. We zitten daar lekker, het waait nog steeds hard. Maar het is heerlijk vertoeven in de zon. We brunchen daar (we hadden het ontbijt maar overgeslagen) en lopen dan naar de ferry. We hadden al kaartje gekocht via getyourguide. Fijne organisatie waar je veel zaken van te voren kan regelen. De virtuele kaartjes omzetten in de echte. Tien voor 1 gaan we de ferry op. We hebben een mooie plek. De boot is aardig vol. De tocht duurt 50 minuten. Het is een rondje met twee stops. Omdat het heerlijk weer is, is het leuk. Je vaart niet zo ver over de mersey. Maar via een bandje wordt je op de hoogte gesteld wat je allemaal ziet. We genieten 50 minuten van zon, water en vertier. Dan lopen we terug naar ons hotel. Bestellen een Uber. Doen nog een drankje bij the Crown hotel en nemen de trein naar Manchester. Daar weer in de Uber om ons naar het Holiday Inn te brengen. De kamer is heerlijk koel. We frissen ons op en gaan naar Canal Street. Dat is in de GAY area. Het is er druk en gezellig. We bemachtigen een plekje en zitten daar een paar uurtjes aan het kanaal te genieten. We eten wat bij de Jamboree (niet hoogstaand maar we zijn vol) en duiken het heerlijke bed in. 

Manchester

Zaterdag. Vandaag weer een wandeling. Nu onder leiding van Carolina. Ze blijkt uit Braziliƫ te komen dus dat levert heel wat stof tot praten op. En praten kan ze. 5 kwartier in een uur. Manchester is heel wat anders dan Liverpool. Zoals een uberchaffeur in Liverpool zei: Londen in het klein. Mooie gebouwen. Maar het is er veel drukker. Het is iets minder compact. Maar wel de moeite waard. Via de bibliotheek, het gemeentehuis, kerken, komen we in het gebied met kanalen. Prachtige omgeving. Via het financiƫle centrum gaan we weer terug naar het centrum van de stad. Omdat het erg warm is, nemen we onderweg een drankje en als het aan het eind van de toer zijn hebben we het ook wel gehad. We laten ons door een Uber terugbrengen naar the warf. Bij de kanalen. Een mooie plek, waar leuke terrassen zijn. En wat schaduw. En wat wind. Het loopt tegen de 30 graden dus dat is wel lekker. We vertoeven hier de hele middag. Wat relaxen. Dan terug, lekker koel douchen en we gaan weer Thais eten. Nu bij Phetpailin. Heerlijk!

Manchester

Zondag. Alweer een stadion. Nu van Manchester United. Aangezien Uber onze beste vriend is nemen we die weer. Eerst de koffertjes naar het station gebracht. Immers we gaan vanmiddag weer naar huis. Wat een afzetters. 6 pond voor 3 uur en per stuk! Bij het hotel is het gratis maar we hebben geen tijd om weer terug te lopen. M sjouwt dan haar grote tas maar mee. Als er niks aan is kan ze altijd nog haar boek gaan lezen. Afijn wij er heen. Via getyourguide hadden we al geboekt. Heerlijk systeem is dit overigens. Ook de wandeltochten en de boottocht hebben we hier mee geboekt. We krijgen een lanyard en een pasje en we mogen naar de derde verdieping. Daar staan de bekers en hangen de fotoā€™s. Een museumpje. Inmiddels is het bijna tijd. Iemand heeft wel wat omgeroepen maar geen idee wat ze zei. M gaat toch maar eens vragen. Blijken we weer naar etage 1 te moeten. Gelukkig worden we nog doorgelaten en zitten in mum van tijd op de tribune en kijken uit op het immense stadion. We hebben een superleuke bejaarde gast die ons een en ander verteld. En in een klein uur zien we de kleedkamers, de pressroom, de VIProom enz. Het is een leuke excursie. Aan het eind krijgen we nog een oorkonde met bewijs dat we zijn geweest. 
Met de Uber terug, trein gepakt en naar het vliegveld. R gelijk inloggen bij ziggo om Max te kijken nou helaas pindakaas geen beeld en heel soms geluid. Hij vet balen. Want ja een super aantrekkelijke race in Oostenrijk die Max uiteindelijk ook nog wind. De andere dag ziet R het in de herhaling. 

We hebben mooie dagen gehad en de plaatsen zijn zeker de moeite van een bezoekje waard. 

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieĆ«n opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we ā€œthuisā€ niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en fotoā€™s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en fotoā€™s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s