Geplaatst in Reisverhalen, Rondreis Andalusië

Start Andalusië rondreis

We gaan! Op naar Andalusië. Een rondreis. We starten in Sevilla en gaan via Cadiz, Gibraltar, Marbella naar Ronda en dan weer via Sevilla terug naar Nederland.

Joris zit weer op zijn vertrouwde adres. R heeft schouderproblemen maar desondanks zijn we toch gegaan. We slapen in het Steinberger hotel op schiphol want ons vliegtuig vertrekt de volgende dag om half 8. Een vroegertje dus. Het is rustig in het hotel. We zouden eerst de F1 in het cafe van het hotel bekijken maar we, nou ja R, kijkt toch maar via de Ipad op de kamer. M wil al lang gaan slapen maar dat lukt niet echt. Met die racende motoren naast zich. Nu hadden we ook een tweepersoonsbed alla twijfelaar. En wie ons kent: daar hebben wij niet genoeg aan. Dus M lag op de rand aangezien R minimaal 1,5 bed nodig had voor z’n bezeerde arm. Kortom beide geen oog dicht gedaan. 5.10 uur er maar uit. We gaan om 6 uur met het busje naar Schiphol. Uitgecheckt en zeker 10 minuten voor 6 zitten wij en onze bagage in de bus. Alleen. Met z’n tweeën. Geen chauffeur geen andere passagiers. M uit de bus om 6 uur om op onderzoek te gaan. Maar aangezien we uitgecheckt zijn komt ze het hotel niet meer in. Lekker dan. Gelukkig laat een schoonmaker haar binnen. Immers we moeten wel om 7.30 uur in t vliegtuig zitten. De chauffeur staat dus verdwaasd bij de receptie. Ohhhh hij had toch een ritje naar schiphol. Ja duhh. Racen met die hap. Half 7 bij de incheck. Zelf alles doen. Hup koffer in de geautomatiseerde band. En shoppen maar. Dat werd niets. Dan naar de gate. De verstliggende gate die ze hebben konden bedenken was voor ons. We konden niet meer zitten om te wachten op t vliegtuig. De vlucht is vol. R kon bij de priority lane het vliegtuig in. Want we hadden onze kleine koffer aangemeld. M moest wachten. Maar omdat ze niet alle papieren had want die had R mocht ze toch in de snelle rij staan. R zat in een volle rij van drie. M had niemand naast zich. Later maar even gewisseld ivm de arm. Goede vlucht gehad. Op t vliegveld worden we opgewacht en een uur of 12 zijn we in t hotel.

S middags doen we rustig aan. We verkennen het gebied. Het hotel is gesitueerd bij setas de Sevilla. In de volksmond de paddestoelen genoemd. Leuke terrassen. Dit komt goed.

De volgende dag gaan we op tournee. We zijn inmiddels gewisseld van hotel. 100 meter verder maar met veel meer comfort voor t zelfde geld. Nu zit ik bijvoorbeeld op t dakterras met zwembad dit te typen.

We gaan naar plaza de España. Het is weer prachtig weer. Zon en een strakblauwe lucht. M is hier al eerder geweest maar het is nog net zo mooi. De laatste keer stond het er geen water in de grachten en nu voeren de bootjes er door. Nu dus net eventjes iets mooier. Ergens werd de flamenco gedanst. Ergens ander speelde de panfluit en dan nog het geroezemoes van de toerist. We slenteren langs de tegeltjes van de verschillende gebieden. Bij Granada moet M toch even op de foto. Granada blijft speciaal.

Als we uitgekeken zijn lopen we de kant op van Torre del oro. We melden ons nog even aan via een app om een e-step te huren. Echter met de brieke arm van R gaat t niet lukken. Dus we blijft bij wandelen. Een mooie route langs het universiteit en het theater. Even een drankje drinken bij Puerte de Jerez. We zetten de Torre, plaza de Toros en de puente de Isabel op de foto en gaan langzamerhand weer terug naar de basis.

Het eten en drinken is hier prima. Tapas voor weinig en die zijn heerlijk. We komen zo langzamerhand in de vakantie stand.

Vandaag gaan we naar casa de pilatos. We laten de kathedraal, Giralda en het paleis Alcazar links liggen. Daar zijn we al een keer geweest. Wel is M daar gistermiddag nog even langs geweest. Tjonge wat was het er druk. Rijen dik.

We wandelen naar Casa de Pilatos (meer info http://www.fundacionmedinaceli.org/monumentos/pilatos/

Het is er niet zo heel druk. We kopen een kaartje en bewonderen het gebouw. Heel mooie kleurrijke tegeltjes, prachtige plafonds en een mooie tuin. Dat is de korte samenvatting. We lopen via de wijk Santa Cruz, je moet er zijn geweest. Maar iets te toeristisch voor ons, gaan we toch weer langs de kathedraal, Giralda en het paleis weer naar de rivier guadalquivir. Met de bedoeling om een boottocht te doen. Het is bij een bedoeling gebleven het terras was te lekker. Nu dus op t dakterras genieten van de zon. Morgen halen we de auto op en gaan we naar Cadiz.

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s