Geplaatst in Reisverhalen Borneo, Oost Thailand, Koh Samui

Van Bangkok naar boerendorpjes…

Zondag 21 oktober

Heerlijk een dagje vrij. We slapen uit… om 7 uur toch wakker en langzaam opstaan en heerlijk gaan ontbijten. Er is van alles te krijgen. We willen vandaag met de boot over de Phraya rivier. We kopen een dagticket. Het is altijd zo mooi om te zien hoe ze scheuren over de rivier. Het is een beetje donker weer. Maar wel warm. Onze eerste stop wordt Wat Arun. In al die jaren die we hier komen zijn we daar nog nooit geweest. Maar tjonge jonge wat is het daar druk. Iedereen schijnt vandaag hier heen te willen. Maar het is dan ook wel de moeite waard. Als we de Wat goed hebben gekeken begint het te regenen. We schuilen even en dan gaan we weer verder met de ferry. We stappen in de buurt van Koh San Road uit. We slenteren wat door de buurt. Het is inmiddels wat harder gaan regenen. We lopen een leuke eetgelegenheid binnen en de komende uren blijven we hier. Eten en drinken er wat. Op ons gemakje nemen we de boot terug. ‘S avonds hebben we een avondexcursie in Chinatown. Om 18.00 uur moeten we bij uitgang 4 van het MRT ondergrondse station Hua Lamphong zijn. Onze gids Lily staat daar ons al op te wachten. Het regent bah. We komen eerst langs een tempel. Dan lopen we verder de levendige, 250 jaar oude wijk in en zijn al gauw bij onze eerste stop: een authentiek eettentje. De komende uren lopen we door een wirwar van straatjes, zien vele winkels en mysterieuze kruiden en ruiken exotische geuren die ons tegemoet komen. We stoppen bij 7 verschillende, bijzondere eetgelegenheden om hun lekkernijen te proeven. Kleine hapjes, soms erg jammer want het smaakt naar meer maar soms ook prima dan is het niet te hachelen. M heeft een thee gedronken wat erg goed schijnt te zijn maar ze ging finaal over haar nek! We hebben Thai Rung Ruang Noodle (rode noodle) toen naar Canton House, heerlijk! Daar een balletje garnaal met tofu er om heen en wat groente. Toen die vreselijke thee. Daarna L&R Seafood (grote garnaal en iets met krab) Inmiddels kwamen we langs een stalletje die een soort oliebol maakt (michelinster!) dit was heeeerlijk. Er zat een veel te zoet dipje bij van groene (pandan) suikerachtig iets. Guey Jan Nai Auna (crispy varkersbuik in pepersoep. Ook een michelinster en erg lekker. Als laatste Tipparot ICE Cream, sticky Rice met mango en die oliebollen. DIt hebben we allemaal naar het hotel meegenomen. Het was veel te veel. Al met al een avond met vele indrukken en met de buik vol gaan we terug naar het hotel. R zegt geen voeten meer over te hebben van deze wandeltocht……..

Maandag 22 oktober.

Vandaag weer koken bij de Bangkok Thai Cooking Academy. Eerst weer langs de markt. Het leek wel een soort quiz. Maar blijkbaar letten we steeds niet goed op. Want onze antwoorden waren niet goed! Omdat we dit al een aantal maanden geleden hadden gereserveerd hadden we geen idee meer wat we zouden maken. En dat was veel. Uiteindelijk vijf gerechten. Altijd weer onze Pad Thai, cashew chicken, een soepje, nog een soepje en sticky rice. R had gebakken banaan. Veel te veel allemaal. En we zijn nog steeds niet zover dat we dit thuis kunnen maken. We gingen met de BTS Skytrain terug. Wel staand want het was zeer druk. Het laatste stukje lopen we naar het hotel via Phat Phong. Dan gaan we even zwemmen even bijkomen van het harde werken in de keuken. Een Italiaan die al jaren in het buitenland woont, zoekt aanspraak. Sterke verhalen over en weer en dan genieten we van de zon. Tegen de avond lopen we een stukje door Surawongroad. We belanden in een superleuke pub. R baalt dat die niet eerder heeft gevonden. Maar voordat we daar belanden had ie eerst nog sjans in een dwarsstraatje van surawongroad. Dit bleek een homostraatje te zijn. Er werd druk naar em gezwaaid maar R zag er van af. Lekker wat gedronken bij de pub en daarna bij de Japanner gegeten en dan is het alweer tijd om Bangkok te verlaten.

Dinsdag 23 oktober.

We beginnen met onze rondreis Isaan met de huurauto Ford Fortuner. 390 km wacht op ons. Eerst maar eens de auto leren kennen en de TomTom. De Thaise TomTom. Die van ellende aan elkaar hangt. Na een tijdje pielen met dat ding komen we er achter dat in het draad een breuk zit waardoor ie het niet doet. Na wat gehannes krijgen we hem toch aan de praat. En dus starten we rond 10 uur bij de tocht. Twee uur later reden we nog steeds door Bangkok. Het begin begon veelbelovend. Maar toen het apparaat maar bleef zeggen keer om keer om. En we deze weg toch zeker al 2x hadden gereden krijgen we toch wel flink de balen. We zetten de telefoon maar aan. We hebben nu een Thais nummer met internetdata dus via googlemaps worden we Bangkok uitgeloodst. We besluiten maar om direct naar Buriram te rijden. Dan begint het te regenen. Niet normaal meer. We zien geen hand voor de ogen. We rijden nog geen 20 en besluiten van de weg af te gaan. We wachten ongeveer een kwartiertje en besluiten om dan toch weer verder te gaan. We draaien de weg op en staan gelijk stil. Stapvoets rijden we verder. Op zich niet erg van het regent nog steeds. Na enkele km snappen we waren we in de file stonden. De weg staat blank of bruin. Het water is hier modderachtig en er staat een klein riviertje op de “snelweg”. Daarna kunnen we iets doorrijden. Het regent nog steeds dus wel met beleid. Dan gaat de zon schijnen, pff gelukkig want we moeten nog een uurtje of 2. Na een uur gaat het weer regenen. Uiteindelijk na een afmattende reis komen we rond 18.30 uur in Buriram aan. Het laatste stuk was in het donker. En dat is niet grappig. Sommigen hebben geen lichten aan. De scooters rijden rakelings langs de auto’s. Mensen steken over. Mensen rijden aan jou kant van de weg je tegemoet. We zijn blij als we zonder kleerscheuren aan zijn gekomen. We slagen in het Best Western Royal Buriram wat een gezellig hotelletje is. We eten hier wat. En zoeken dan onze hut op.

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

2 gedachten over “Van Bangkok naar boerendorpjes…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s