Geplaatst in 2022 Bali, Kuala Lumpur, Langkawi, 2022 Bali, Kuala Lumpur, Langkawi, Reisverhalen, Vlog

Blog en Vlog Melaka

Woensdag: Dagtrip naar Malacca

De roots van Malacca gaan terug naar het jaar 1403. Wat ooit een eenvoudig vissersdorpje was, groeide al snel uit tot één van de grootste en belangrijkste zeehavens van Zuidoost-Azië. Er vestigden zich veel Chinezen. Vanwege haar strategische ligging was het een interessante plaats voor de zijde- en specerijenhandel. Dit bleef niet onopgemerkt bij de Europeanen, waardoor Malacca in het verleden ook in handen is geweest van de Portugezen, Britten en Nederlanders. We bezoeken de belangrijkste bezienswaardigheden. We starten met de St. Peter’s Church. Daarna de ruïnes van de St Paul’s Church, Cheng Hoon Teng – de oudste Chinese tempel in Maleisië, het fort A Famosa (Porta De Santiago), Stadthuys (Rode Plein) en de Christ Church. bij het fort was het examen fietsjes rijden. Hilarisch. 

We lunchen in een lokaal restaurant met Peranakan lunch. Dat was best lekker. Je kijkt er wat vreemd tegen aan want het ziet er wat anders uit. Maar niks mis mee. Dan lopen we door Jonker Street en de Harmony street. Hier staan een Moskee, Chinese tempel en een Indiaanse tempel. We hebben nog tijd om uitgebreid de buurt te verkennen om daarna in 1,5 uur terug te rijden naar KL. Nou ja dat was wel wat langer. Het openbaar vervoer geen even een week staken. En hadden dat de vorige dag ‘s avonds laat pas aangekondigd. Dus iedereen in de auto. We hebben er wel 3 uur overgedaan om bij t hotel te komen. En op laatst we toch nog uitgegooid om het laatste stukje te lopen. Het was een mooie dag!

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s