Geplaatst in 2022 Rondreis Mexico

Fijne dagen in Puebla

Om 10 uur zitten we in de auto voor een 2,5 uur durende rit. We rijden moeiteloos door Xalapa. Op dit tijdstip is het veel minder druk dan rond 14 uur. Of, en dat kan natuurlijk ook prima, niemand wil Xalapa verlaten. Vandaar dat het lekker soepeltjes verloopt. Het is hier veel groener. We zien meer dieren, koeien en geiten. En zo nu en dan paarden. We rijden al snel weer in de bergen.

We raken meer, meer en meer gewend aan de rijstijl alhoewel ik zo nu en dan nog wel een grote vloek hoor aan mijn linkerzijde. En wij daadwerkelijk om 12.30 uur in Puebla. Onze auto wordt de parkeergarage ingereden en gelukkig is onze kamer klaar. We installeren ons even en gaan dan voor een drankje. De zon schijnt hier welig en dus trek ik erop uit. Weer naar het plein, zocalo. Een minuut of tien lopen. Ik kom diverse kerken tegen en veel winkels met aardewerk en zoetigheid. Het lijkt wel een soort marsepein. Op het plein is het druk. Veel bomen en bankjes. Ik ben de enige die op een bankje in de zon zit. Alle bankjes in de zon zijn leeg, de anderen zijn bezet, die in de schaduw. Het is een gezellige drukte. Ik loop weer verder. Met de kaart die ik in het hotel heb gevraagd. De receptioniste had ook duidelijk aangegeven waar je niet moet zijn, is dus gevaarlijk. Ik week wat te veel van de lijn af en ging toch maar terug. Op tijd weer terug want we hebben massage geboekt. Ik had een dame, ken je die reclame nog van vroeger… dan kwam er een soort Russische dame een beetje lelijk met bijna geen tanden. Zoiets had ik. Alleen superaardig en ongeveer anderhalve meter groot. Tjongejonge ze kon het wel hoor. Helemaal uit de kreukels ga ik een uurtje later weer naar de kamer. Lekker douchen en ‘s avonds weer richting het plein. Maar ja waar ga je dan heen. Om het plein zitten wel tig restaurantjes. Uiteindelijk (via een sushi tent waar we toch maar weg zijn gegaan) belanden we bij een Mexicaanse tent waar ze lekkere stoelen hebben. Er staan maar 5 gerechten op de kaart. R gaat voor authentiek Mexicaans. Enchilladas met mole. Ik heb een soort kindermenu. Overdag was het qua temperatuur hier prima. Lekker zonnetje en dik achter in de 20 graden. Maar het koelt ‘s avonds snel af. Ook ‘s morgens is het eerst fris.

We wandelen terug en installeren ons op de harde bedden.

De ander dag hebben we een hele dag vrij. R start de dag weer met een Mexicaans ontbijt. Ik hou het simpel met ei. Dan lopen we weer door de stad naar het plein om de kathedraal te gaan bezoeken. Deze kathedraal staat op het 500 peso biljet. Zowel van buiten (hij is paars) als binnen is ie prachtig. Er zijn hier diverse kerken maar we lopen ze niet allemaal bij af. We hebben immers ook al verschillende gezien. R scoort nog even een nieuwe zonnebril. We lopen via de mercado Victoria verder. Dit zou mooi moeten zijn. Het kon ons niet bekoren. Van buiten oud, van binnen was het net kermis met alle stalletjes. We besluiten om met de trein naar Cholula te gaan. We nemen een uber naar het station. We worden daar netjes afgezet. Echter de trein rijdt niet meer sinds 1 januari 2022. We nemen een uber terug. Echter ipv zocalo puebla heeft R centro pueblo aangegeven en zo worden we netjes buiten de stad bij een overdekt winkelcentra afgezet. Ik bestel weer een uber. Nu echt naar het plein. En dan gaat het goed. Gelukkig kost het bijna niets.

We gaan eerst dan maar even lunchen. Eerst wat drinken. Het lijkt een smoothiebar annex snackbar. We drinken wat en kijken toch even op de kaart. We proberen een taco el pastor. HEERLIJK. Het lekkerste tot nu toe. We bestellen nog een paar :-). Dan struinen we nog even door de stad en zit de dag er alweer op.

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

2 gedachten over “Fijne dagen in Puebla

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s