Geplaatst in Reisverhalen Hong Kong, Thailand & Cambodja

We mogen weer naar Azië

Tram

Het regent. Getver. Het gras wordt vandaag niet meer gemaaid. We zien wel na de vakantie hoe het er bij staat. De woonkamer lijkt een beetje op een slagveld. De tafel ligt bezaaid met de spullen van M. Op de vloer liggen koffers en tassen. M heeft nog wat kilo’s over, hmmm wat kan er nog mee :).

Morgen met de trein naar Schiphol. De vlucht naar Londen is zo gedaan. Dan nog even loungen en ons klaarmaken voor de lange vlucht naar Hong Kong. 13 uur om precies te zijn. Om 15.00 uur plaatselijke tijd (6 uur tijdsverschil) zijn we er. Kaartjes kopen voor de metro. Verder met de taxi. De vorige keer had R een goed contact met de taxi chauffeur. Zoals wel vaker verstond M er geen hout van. Gelukkig hebben we de opnames nog.

We blijven maar een paar dagen in Hong Kong. Even weer de sfeer proeven. We vertrekken al snel naar Chiang Mai, het noorden van Thailand. Ook bezoeken we Chiang Rai. Vanuit deze plaatsen gaan we diverse dingen doen. Zoals het bezoeken van bergstammen, een dag meewerken in een olifantenopvangkamp en een bezoek aan de golden triangel. Via Bangkok reizen we naar Phnom Penh. We trekken van het noorden naar het zuiden door Cambodja. Uiteraard gaan we langs Ankor Wat maar ook naar de killing fields. Wel heftig maar je kunt hier niet aan voorbij gaan.

De laatste week staat in het teken van bijkomen op Koh Chang. We hebben er zin in!

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Een gedachte over “We mogen weer naar Azië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s