Geplaatst in hartensepad, Klompenpaden, Wandelen

Klompenpad Hartensepad

Wanneer: 23 april 2023

Aantal km: 16 km

Met: Ingrid

Startpunt: Hartenseweg 23, Renkum

Wat: Klompenpad Hartensepad

Het is voorjaar. Nou ja voorjaar. Dit jaar hebben we veel kou en regen. De zon wil maar niet komen. Ja waar ga je dan lopen. We hebben nog wat klompenpaden in voorraad maar door de drassige weilanden te lopen is niet altijd een pretje. We gaan het toch proberen. Mijn zevende klompenpad. Het Hartensepad in Renkum. Een prachtig gebied.

In deze buurt hebben we ook het Dorenweertsepad gelopen. Die was mooi. Wow die staat denk ik op nummer 1. Maar deze route. Ik wil niet alles gelijk verklappen maar was ook zeer de moeite waard.

Voor beiden is het een dik uur rijden om in Renkum te komen. We treffen het nog met het weer. Pas vanmiddag hebben ze regen aangegeven. Ik ben mooi op tijd bij ons startpunt. We starten bij restaurant Campman. Een mooie parkeergelegenheid waar we na afloop nog even wat kunnen drinken.

We zien al snel het bord met de route dus rugzak om en lopen maar. De zon schijnt, de vogels fluiten en laten zich goed zien. En ze blijven gewoon zitten. Dus ze moeten gewoon even op de foto. We lopen door het Renkumse Beekdal. Langs beken en sprengen. Langs prehistorische begraafplaatsen, grafheuvels, landgoederen, watermolen, wageningse berg, oranje nassau oord, ommuurde moestuin. Het is een zeer afwisselende route die duidelijk staat aangegeven. We hebben dan ook genoten. Wij hebben wel in totaal 16 km gelopen. En volgens mij nergens verkeerd. Nu hadden we een klein stukje aanlooproute maar dat was niet 2 km. Maar eigenlijk doet het er niet toe. De route had van mij nog wel langer mogen zijn. Want het was echt genieten.

De route gaat voornamelijk door het bos, Het Renkumse Beekdal. Het is volgens mij echt een paardengebied. We kwamen nl veel paarden tegen. Ook in het wild. Halverwege de route waren er schapen en lammetjes. Vlakbij het vlonderpad. De route ging helaas niet over de vlonders. Maar we gingen er wel even op. Het ligt er zo mooi bij. Datzelfde gold voor de lammetjes die in het veld verderop aan het eten waren. Daar moesten we toch even naar toe. Wij liepen de route met de klok mee. Ik vond het “bovenste/noordelijkste” gedeelte mooier dan het zuidelijke. Alhoewel het stuk door de uiterwaarden dan wel weer prachtig is. Ik zou zeggen: ga hem vooral zelf eens lopen.

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s