Geplaatst in 2022 Bali, Kuala Lumpur, Langkawi, Reisverhalen, Vlog

Vlog: twin towers, Chinatown, central market

Dinsdag naar de Twin towers. Ja die hadden we niet gereserveerd. Dat moet dus wel. Nu gaan we donderdag. Wel alvast op de foto gezet. Want het is wederom prachtig maar heet weer. S morgens is het zonnig en vanaf een uur of 2/3 gaat het bewolken. Vaak gepaard met wak regen. En soms wat meer regen. 

Dan Chinatown. Het gebied rond Petaling Street is een van de drukste toeristische centra van de stad. Het opvallende aan deze wijk is het multiculturele karakter. Een van de belangrijkste gebouwen in Chinatown is bijvoorbeeld de Indiase tempel, de Sri Maha Mariamman (vrij toegankelijk, maar daar die hebben we niet gezien). Verder vind je in Chinatown ook allerlei leuke barretjes en in de omliggende straatjes van Chinatown zijn winkeltjes te vinden waar je meer typisch Maleisische producten kunt kopen zoals servies of eetstokjes. We belanden in een eettentje. Ik dacht eerst wat moeten we hier. Warm binnen. Met allemaal Vens aan het plafond. Zoveel vertier van alles bezoekers gehad dat we er een hele tijd hebben gezeten. En we er wat gegeten en gedronken hebben. 

Daarna lopen we naar de centrale markt. Allemaal souvenirs. Daar waren we snel weer weg. En door naar de massage. Die heeft me zo gepijnigd dat het er niet beter op is geworden. Als we klaar zijn komt het met bakken uit de hemel. Er is geen grab te krijgen. Dan maar even wat drinken en later nog een keer proberen. Geluk! Uiteindelijk in t hotel een hapje genomen.

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s