Geplaatst in Reisverhalen Hong Kong, Thailand & Cambodja

Weer terug in Thailand, nu in het noorden.

Zaterdag 7 oktober 2017

Nog even een terugblik naar vrijdagavond. Toen we aten bij ons eethuisje in Temple Street Hong Kong hadden we meeeters. Of eigenlijk meelifters. Op de muur liep een klein beestje. De meningen zijn verdeeld wat het was. Volgens M een torretje volgens R een Amerikaanse kakkerlak (M wist niet dat er verschillende merken waren). Anyhow, bij de tafel naast ons, het waren Aussies, zat manlief tegen de muur aangeleund en ietswat voorover, zijn broek stond dus wat open……. je voelt hem al aankomen….het beestje kroop dus in de broek van die Aussie. Die lui zaten trouwens iets te eten wat leek op gefrituurde rups en een een ander insect met poten voelsprieten en schil, alles ging bij die lui naar binnen……jakkie.

Vandaag verlaten we ons hotel Casa Deluxe in Kowloon om 6.00 uur. Taxi is snel gevonden. We hebben weer een kamikaze piloot. De koffers liggen met een touwtje om ze heen geslagen in de koffer. Nu maar hopen dat ze er straks allemaal nog in liggen. Gelukkig wel. Kaartje kopen voor de AirPort Express. Om op het vliegveld te komen is duurder dan er van af te gaan. Vreemd? Dan zitten we op Hong Kong Airport. Al snel hadden we na het afgeven van onze bagage, onze lounge gevonden. Je laat je pasje bij de ingang zien en ff tekenen voor het gastgebruik van M en klaar is kees. Koffie en iets lekkers erbij of een Aziatische warme snack, van alles kun je in zo’n lounge krijgen. Dat M hier nog heelhuids zit is een wondertje op zich. Sinds haar bril ziet ze het helemaal zitten behalve dan dat ze nu bijna plat op dr muil lag. Even naar de wc. Met drieste gang loopt ze de gang door. Om haar heen kijkend waar het damestoilet is. De varifocus is nog niet helemaal gewend dus pats boem daar zeilt ze door de gang opgevangen door de douchedeur. Nee heel blij is ze met haar fok ;).

Na een goede vlucht van circa 3 uur met Air Asia worden we opgewacht op het vliegveld van Chiang Mai,….dachten we, daar sta je dan met je koffers. Eerst rustig wachten, 15 min,….30 min,…. Net als we als we de telefoon in de aanslag hebben om te gaan bellen met het kantoor in Nederland komt er iemand aan. Volgens hem waren er twee internationale aankomsten, ja ja. Nou ja, we lopen dwars over het vliegveld (geen 2e aankomsthal gezien dus) en belanden bij een pick-up die van onder tot boven onder de modder zit ;). Gisteren was de niet zo spraakzame man de bergen in geweest en het had geregend. Oohw.

We zitten 16 hoog in het Duangtawan hotel, midden in de Loi Kroh Road, een levendige straat met barretjes, massagesalons en restaurantjes. En de kamer mag er wezen het is bijna een balzaal. Lekker toch. We verkennen de buurt. Er lopen diverse riviertjes in de buurt. Het verkeer is een gekkenhuis en wat voor een stoep doorgaat ligt schots en scheef en is een halve meter hoog. Heerlijk, we zijn terug in Thailand!

We verdiepen in de restaurants want wat hebben we zin in Pad Thai. Restaurant Lemongrass of Bamboo gaat het worden, dat hadden we op het internet gezien. Nou niks dr van, niet te vinden. Dat klopt ook wel aangezien die de andere kant oplagen pffffff niet verder vertellen. We komen bij een andere drukke eetgelegenheid terecht. Goed eten voor een mooie prijs. We zitten tussen allerlei opaatjes die een Thaise schone bij zich hebben. Je ziet hier veel zestigers op “jacht” of die al op jacht zijn geweest en er 1 aan de haak hebben geslagen. Wij zaten zo ook in de buurt van een paar Brabo’ ers die er erg van genoten. De testosteron vloog in de rondte tezamen met hun sterke verhalen. Dit is voor het eerst dat we dit zo zien. We zijn toch al verschillende malen in Thailand geweest maar nu valt het wel erg op.

Zondag 8 oktober

R heeft een slechte nacht. Dus zondagochtend ligt ie voor pampus. Zere keel, verkouden, het bed uitgedreven, kortom ziekig. M gaat dus alleen ontbijten en dus alleen mee op excursie. Een boottocht over de Ping River. Tja wat zal ze er van zeggen. Het zat erbij maar een echte aanrader is het niet. Eerst vaar je nog wat door de stad. De huizen zien er redelijk tot heel mooi uit. Voor een miljoen of wat bath heb je een mooi huis aan de rivier. We treffen het met het weer. Vanmorgen regende het nog (we zitten aan het eind van de regentijd) nu is het lekker. Nou ja eerst wat benauwd maar daarna prima. Uiteraard tussendoor wat idyllische plaatjes geschoten. Tot we uiteindelijk bij de beloofde farm komen. Een nagemaakte farm wel te verstaan. Je loopt door een tuin met hier en daar een kruid, 2 varkens en wat kippen. We krijgen een drankje aangeboden met de kruiden die hier groeien, lemongrass, ginger en nog 2. Op aanraden van de gids neemt M een mixje. Prima. Ananas en guave krijgen we erbij. M leest net dat deze vrucht een zeer geneeskrachtige werking heeft, maar helaas heeft ze die vrucht nu net niet opgegeten. Ze heeft wel een tweede ronde ananas besteld :0. Inmiddels kan ze inloggen op internet. Je denkt dat je midden in de wereld bent maar hier krijgt ze gewoon te horen van moeders dat Max 2e is geworden in Japan :))))).

Dan zoeven we weer naar de thuisbasis. Ach het was best leuk. Inmiddels is R een stuk gaan wandelen, heeft nog een slang uit een boom zien vallen die vervolgens op het trottoir terecht kwam en een paniekerige reactie teweeg bracht bij enkele toeristen. (Helaas geen foto) en hij heeft Max nog ff op een tv in een café gezien. Dus ook een fijne middag gehad. Ze komen elkaar tegen bij een van de vele restaurantjes en gaan dan maar voor de loempiaatjes en garnalen.

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s