Geplaatst in Reisverhalen, Reisverhalen Argentinië, Chili en Paaseiland

2008: 36 DAGEN PATAGONIË EN PAASEILAND, FESTIVALREIS

Op dit reisblog stond maar een half verhaal van mijn reis in 2008 naar Patagonië. De reis die in mijn geheugen gegrift staat. Tijd om het verhaal compleet te maken.

Hoe zag de reis eruit? En wat heb ik daar beleefd? De eerste delen van het verhaal bestaat uit de reisbeschrijving van Sawadee. Daarmee heb ik deze reis gemaakt. Het was een groepsreis. 36 dagen met mensen reizen die je helemaal niet kent. Hoe dichter de datum van vertrek er aankwam, hoe zenuwachtig ik werd. Nou ja zenuwachtig een gezonde spanning. Achteraf helemaal niet nodig geweest en tot op heden heb ik nog steeds contact met Marjo.

Patagonië en Paaseiland reis: Krakende gletsjers en mysterieuze beelden.

Tapati Rapa Nui, Paaseiland

Het meest zuidelijke puntje van Chili en Argentinië en het geïsoleerde Paaseiland geven je het gevoel alleen op de wereld te zijn. We wandelen langs gletsjers, azuurblauwe meren, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende rotspieken. Het vulkanische Paaseiland herbergt het mysterie van de Moais: hoe zijn de Polynesiërs erin geslaagd deze gigantische stenen figuren over het eiland te verplaatsen?

Peninsula Valdés

Tijdens het bezoek aan Peninsula Valdés krijg je pinguïns, zeeleeuwen, zeeolifanten en veel verschillende zeevogels te zien. Tot aan december zie je hier eveneens walvissen, die tot vlakbij de boot komen. We vliegen naar het uiterste zuiden van het Amerikaanse continent: Vuurland. Voor vogelliefhebbers is Vuurland met de vele meren en wouden een paradijs; er komen hier meer dan 150 verschillende vogelsoorten voor.

Torres del Paine

Het bijzondere natuurpark Torres del Paine dankt zijn naam aan de drie massieve pilaren van graniet, die zich bijna 3000 meter boven de Patagonische steppe verheffen. We wandelen drie dagen door dit ongerepte gebied met heldere meren, klaterende watervallen, dichte wouden en allerlei bijzondere dieren, zoals de lama-achtige guanaco en de nandoe, een soort kleine struisvogel.

Krakende gletsjers en kristalheldere meren

We maken twee prachtige dagwandelingen in het unieke gletsjerpark Los Glaciares met haar vijftig gletsjers. We lopen door een zeer afwisselend gebied van meren, gletsjers, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende rotspieken. De reusachtige ijswand van de Perito Moreno gletsjer zakt langzaam vanuit het Andesgebergte in het azuurblauwe meer, Lago Argentino. Een spektakel dat met krakend geweld gepaard gaat. In het noorden van Patagonië ligt het merengebied. Je kunt hier schitterend wandelen, mountainbiken of paardrijden tussen kristalheldere meren en besneeuwde vulkanen. Spectaculair is de beklimming van de besneeuwde, actieve Villarica vulkaan.

Het mysterieuze Paaseiland

Tijdens de reis bezoeken we de meest afgelegen bewoonde plek ter wereld: het mysterieuze Paaseiland. Het is nog steeds een raadsel hoe de Polynesiërs erin zijn geslaagd om de wereldberoemde Moais, tot 23 meter hoge stenen figuren, over hun eiland te verplaatsen. Een aantal onafgemaakte beelden staat daar nog, als stille getuigen van het mysterie.

Moai

wordt vervolgd…..

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s