Geplaatst in 2012 Madrid

Vamos! op naar Madrid

Reisverslag van 21/12 tot 24/12:
Het is weer de hoogste tijd om een tripje te maken. Dit keer brengt Iberia airlines ons na een uur vertraging door dikke mist, met de knieĆ«n in de nek en  zonder hapje en een drankje naar de Spaanse stad Madrid. Rudy wilde ook nog plassen in het vliegtuig maar werd teruggestuurd ivm turbulentie??, om vervolgens weer door de “senorita” te worden teruggeroepen met de vraag of hij alsnog haar toestemming wilde hebben??, heel vreemd, nu mocht het wel ineens… Maar dat mag allemaal de pret niet drukken we zijn er! Nu ja nog niet helemaal. Eerst nog ‘even’ de 7 dagen OV pas scoren, een uurtje met de metro en een rugbreuk door de ietswatzware koffer… Maar dan zijn we in het hotel. De andere dag gelijk de stad in. Heerlijk ontbijt gehad dus we kunnen er tegen aan. Eerst naar mercado Anton Martin. Gezellig marktje maar klein. Door naar atocha (treinstation). Gutteguttegut. Marianne ging ff in dr eentje een rondje doen. Eerst al waarderend bekeken door 2 oude mannetjes hola guapa (hmmm doet altijd goed) maar na het rondje had Marianne dus Antonio aan dr snoer. Van de tandloze man had ze voor ze t wist 2 kussen op iedere wang en of ze niet even wat konden drinken. Vamos! No way haha. Snel op weg naar plaza mayor. Pfff wat is het druk, maar ook super gezellig.. We vallen over de kraampjes en de fluitjes die nu helemaal  in zijn. Zondag naar Palacio Real. Met de oordoppen in het prachtige paleis door. Nadat we al het pracht en praal hadden opgenomen bleek het buiten prachtig mooi weer te zijn geworden tijd om naar het park retiro te gaan. Genieten van de mensen, het park, mooi weer en een hapje en een drankje. ’s avonds de stad in en leuke tentjes gevonden dus laat maar komen die tapas ;-). Het is echt mega mega druk in de stad. Iedereen is volgens ons in het centrum. Gezellige avond!  Vandaag uiteraard weer de stad in. Veel dingen zijn dicht dus wat op de bonnefooi door de stad. Prima idee. Het weer is weer heerlijk dus genieten van de stad, de prachtige gebouwen, de terrassen en de monumenten. Vanavond houdt de metro er op tijd mee op. Dus tijdig de stad weer in om te eten. Weer een leuk tentje gevonden … Hmm het lijkt wel een gewoonte.. Maar we moeten ook genieten ;-). Leuke dame (Lucia) achter de bar die ons goed verzorgd met lekkere -en niet te vergeten – GRATIS tapas. Overigens we hebben nu verschillende tentjes gevonden met heerlijke gratis tapas (in plaats van die olijven waar je ons geen plezier mee doet..) dus de komende dagen komen wij wel door! Op tijd naar huis anders wordt het lopen! 

Kerstdrukte in Madrid

Reisverslag van 24/12 tot 28/12:
Uitslapen op 1e Kerstdag……heerlijk, na lekker opgefrist te hebben op weg naar de ontbijtzaal….komen we de Kerstman onderweg wel of niet tegen?? Dit met name met onze ervaringen van vorig jaar in BelgiĆ«, waar we werden verrast met een heerlijk Kerstontbijt met zalm en Champagne…. Jammer duzzz, hetzelfde ontbijt als vorige dagen….. Na het ontbijt staan de zondagsmarkt en een ritje met de Ā (kabelbaan) op planning voor vandaag.
Want Marianne had zo’n leuke ervaring met de zondagmarkt, dit destijds met Cora. Nou, je voelt hem al aankomen……nente noppes nada mercado duzzz, dit op 3 kraampjes na. Dan maar onze zinnen gezet op een ritje boven Madrid met de Teleferico. Maar voordat we dat gaan doen eerst maar een bakje koffie. We gingen een tent binnen waar het superdruk was. Jee wat weer een gedoe. Er stonden twee zenuwpezen achter de bar. Ze keken je niet aan dus je riep de bestelling maar door en dan hoop je maar dat er wat komt. Ondertussen gooien zij met schoteltjes, lepeltjes en glazen. Tussen het koffie zetten door wordt alles opgeruimd, in de vaatwasser gedaan en weer uitgepakt. En het rammelt maar door. Je komt er niet voor je rust. Dus na al dat gerinkeldekinkel op weg naar de metro voor de andere attractie. Ja hoor, daar gaan we weer…..GESLOTEN!!!! Dan maar terug naar de plaza mayor. Het is schitterend mooi weer en het hebben geluk: we vinden een lege stoel en hebben daar heerlijk een paar uur in de zon gezeten. Dat was echt genieten dus al met al toch een geslaagde dag. ’s avonds Ā een borrel en een hapje halen bij onze “vriendin” Lucia en gegeten bij TGI Friday… Alvast een voorproefje voor de USA. Rudy is helemaal in zn nopjes. Tweede kerstdag: weer heerlijk weer. Met de hogesnelheidstrein “AVE” naar Toledo. En jawel zelf via de automaat kaartjes geregeld. Trots op onszelf! Want ja, Engels kun je in deze stad wel vergeten…..! Daarna het treinstation Atocha 4 keer overgecrossd om het monument van de slachtoffers van de metro/treinaanslagen te vinden. Helaaspindakaas, niets gevonden. Dan maar naar de gate. Het is net zoiets als op de luchthaven maar dan iets gemakkelijker. Je mag ook geen rare dingen meenemen maar het zakmes vinden ze niet ;-). De trein gaat als een speer door het toch enigszins dorre landschap. Omdat het zeer helder weer is kijk je wel mooi over de landerijen heen. Binnen het half uur zijn we in Toledo. Daar stappen we op de hop on/hop off bus. We krijgen wel een flashback met Iberia want ook hier zit je met je benen in de nek. Ook is het hele principe hop on/hop off een beetje vreemd aangezien je er nergens uit gaat. Ā Ja pas als je in het centrum bent. Dan mag je over een uur weer terugkomen of nog een uur later of nog een uur later…. Toch wel vreemd die spanjolen. Het is trouwens een prachtige stad. Smalle steegjes, heel veel winkeltjes en evenzoveel eettentjes. Dus jullie snappen het al… We vermaken ons prima. Met de sneltrein weer terug naar Madrid en deze dag is ook alweer omgevlogen. Ā 

Tapas

De laatste dag, uiteraard weer ons uitgebreide ontbijt, koffer inpakken en dan toch weer even de stad in. De metrokaart hebben we er wel dubbel en dwars uit gehaald. Het is weer megadruk in de metro. Liep gisteren en eergisteren in de stad, nu zitten ze allemaal in de metro. Eerst naar het stadion van Real Madrid. Imposant gebouw. Daarna voor de herhaling naar de kabelbaan Teleferico. Zo waar het is open. Echter…. 2 man achter de kaartjes. Maar de een helpt de ander. Dus we staan te wachten en nog langer te wachten. En de rij wordt als maar langer. Ā Een meneer achter ons gaat zn beklag doen. Warempel er worden weer mensen geholpen. Ā Nou ja 1 gezin. Vervolgens gaat ie zn collega weer helpen. Maar dan wordt er toch nog iemand anders opgetrommeld en dan gaat het toch wel snel. De zon schijnt maar het is toch wat heiig dus we kunnen niet zo heel ver kijken. Maar toch wel ff leuk. Dan is het alweer tijd voor onze afscheidsborrel. De metro nemen naar Sol. Daar zijn we nu bijna toch wel iedere dag geweest. Marianne duikt el corte ingles nog ff in. In Rudy stapt het cafe van de twee mannetjes nog ff in. Maar daar is het niet zo heel gezellig. We doen nog ff een wedstrijdje: wie is het eerste bij cafe Lucia. Marianne lopend, Rudy met de metro. Uiteraard šŸ˜‰ is Marianne veel sneller. De laatste tapas, het laatste wijntje en dan is het adios Madrid. De terugvlucht was alweer zo’n Spaans feestje…..niet dus. Krap, krapper krapst….en wederom zeer onvriendelijke senoritas. Maar goed, tis gelukkig maar n klein stukje. Maar dat mag allemaal de pret niet drukken. We hebben ontzettend genoten van het spaanse leven en gaan het nu weer dunnetjes over doen in Nederland!Ā 

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieĆ«n opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we ā€œthuisā€ niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en fotoā€™s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en fotoā€™s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s