Geplaatst in Taalreis Granada Spanje

Op stap

Deel 2 12 april – Vanmiddag dus de hort op geweest, nadat ik de deur van mijn eigen appartement zo ongeveer had ingetrapt. Ik heb een deur die ietswat klemt. Dus na wat zachte drang de harde hand gepakt zodat bijna de hele onderste helft van de deur binnen lag en de rest nog in t slot. Geen slimme actie, dus voortaan maar iets rustiger.

Via een ingewikkelde route zonder kaart op weg naar het onbekende. Zo onbekend dat ik echt niks meer herkende. Ik kwam zowaar langs een watertje maar die stond (op de inmiddels toch maar gepakte) kaart. Echt de meest prachtige gebouwen staan hier, leuke ontdekhoekjes, prachtige sinaasappelbomen in de sinaasappels, allerlei struiken in bloei, echt genieten. Voor de echte shopper is het hier ook goed vertoeven, op elke hoek van de straat en soms nog meer een winkel zapatos (schoenen), echt niet duur!!!, en kleding en prullaria en prutjes kortom je kunt je hart ophalen. Voor weinig zie je er super uit (denk ik want ik ben nog geen winkel in geweest haha)

Maar goed ik had dus de kaart erbij gepakt en alhoewel ik geen idee had wat ik eigenlijk wilde zien, ik ging diep in mijn hart voor een bankje in de zon, had ik me toch maar bedacht om naar het Alhambra te lopen. Met de kaart in de hand ging dit perfect, echter ik had enigszins wat onderschat hoe stijl de berg was waarop deze monumentale gebouwen staan. Maar niet getreurd met de tong op de hielen liep ik driftig er naar toe. Schitterend! Aan het eind van de rit stond een bankje in t zonnetje voor me klaar dus genieten van al het moois! Het is de moeite waard, ik kom hier vast nog vaker!

Met twee vingers in de neus aan de afdaling begonnen, het begon daar wat ernstig te waaien, de stad weer in waar het aangenamer was. Net nog heerlijk op het terras boven op de Residencia gezeten (waar ook de wasmachines staan…) en nu nog ff de laatste perikelen geschreven. Dit was het echt voor vandaag 😉

m’n favoriete winkel Madre Tierra

13 april – Op een koude grond, die plakte aan je derriere, maar prachtige bomen in bloesem heb ik genoten van een van de vele parken in Granada. Het park wat er erg netje bij ligt met puntige bomen (m’n vocabulaire van flora komt ook niet verder dan boom en bloem tlijkt wel spaans 😉 en andere mooie bomen en bloemen haha. T weer is wat wisselvallig, veel wind, wolken en zon. Dus t-shirt aan, vestje uit, vestje aan enzovoort… Maar in ieder geval m’n huiswerk in t park gedaan. Jaja huiswerk t echte werk is begonnen.
Maar goed nog even over de stad. Echt de moeite waard. Zoveel mooie gebouwen, je loopt ze zo voorbij maar je hebt eigenlijk ogen te kort met al dat moois.

Vanochtend eerst twee uren grammatica gehad. Dit was een herhaling van wat ik ooit ook al bij Carmen heb geleerd, desondanks was het wel weer goed om het te doen. Werkwoorden verbuigen enzo.. hoe moeilijk kan het zijn, nou best wel dan.. dat zegt wel iemand die dit niet echt ligt. Hoofdpijn na 2 uur en een bult huiswerk.. Daarna mochten we een half uur luchten, waarna de conversatie les begon. Met Ramon Serrano (niet te verwarren met Jamon Serrano… hij staat ook altijd in de supermercado verschrikt te kijken hihi). Leuke leraar trouwens die van grammatica ook. Juan is zijn naam.
We hebben er weer een leerling bij. Een druktemaakster uit GB. Gisteren al ontmoet. Ze was enigszins van slag. Ze zat nl eerst in een andere les met gevorderden. Maar dat kon ze niet dus nu bij ons. Met haar ga ik vrijdagavond op nachtvisite naar het Alhambra. Vanmiddag boodschappen gedaan bij een nieuwe supermarkt die ik via via heb gevonden, daarna lekker het park in en genoten van de zon en daar mijn huiswerk gemaakt!

14 april Het is al woensdag…..

De tijd vliegt best wel, ondanks dat ik nog niet heel veel heb gedaan. Vanmorgen zoals gebruikelijk naar les geweest. Eerst weer grammatica en daarna onze Ramon. Ik begrijp al steeds meer, en vind het nog steeds bijzonder leuk. Aan t eind van de les nog even naar de activiteiten gekeken van de school. Ze organiseren dit weekend een dagtrip naar Cordoba. Dat lijkt me wel wat. Even geïnformeerd maar tis nog niet zeker of het doorgaat. Vanmiddag naar t park….. heerlijk gelegen, mijn huiswerk gedaan, mijn witte broek verknald op het groene gras, verbrand en weer terug naar de residencia. Vanavond naar cultuurles, ik ben het maar gaan proberen. De les ging over zigeuners, best interessant en echt ik kon best wel dingen verstaan haha… ben niet in slaap gevallen, heb mezelf niet voor gek gezet en ik was weer es een uurtje van de straat en oja heb ook gelijk Cordoba geboekt want de trip ging door!

de afgelopen dagen

15 april – Ondanks dat er steeds regen wordt afgegeven mogen we echt niet klagen over t weer. ’s Ochtends is het eerst nog erg koud, maar later breekt de zon door. Vandaag was het wel erg bewolkt, maar tussen de wolken door schijnt hard het zonnetje dus toch weer in t park gelegen. Ik heb mezelf een laatste rustdag gegeven, voordat de ontdekkingstocht Granada gaat plaatsvinden. Ik ben redelijk duizeloos, zie geen 2 mensen meer als het er maar 1 is, en als ik niet te hard met mijn hoofd schut gaat het gewoon goed!

Dit was 15 april inmiddels zijn we enkele dagen en avonturen verder….

De dagen vlogen voorbij. Donderdagavond heb ik mijn heupen weer los geschut en ben los gegaan op flamencomuziek. In m’n hippe zwierige blauwe bloes, m’n nieuwe blauwe spijkerbroek en de reuze fijne zwart/witte le coq sportifs ging ik helemaal los. Zweten, lachen en met pret voor tien enkele pasjes geleerd. Een pittige juffrouw, samen met haar iets voor doen… een ferme tik als de handen verkeerd omhoog gingen en een preek als je verkeerd omdraaide. Echt supergaaf!!!!!! Daarna naar een lokale bar voor een concertje flamenco… half elf beginnen ehhhhhhhhh nee hoor rond een uurtje of twaalf. De wet op niet roken is hier wel maar geldt hier niet ??? in de late uurtjes m’n riante ahum bed opgezocht en als een blok geslapen.

Vrijdag uiteraard weer les. ’s Middags boodschappen gedaan en met de camera in de hand de stad doorgecrosd op weg naar de mooie plekjes. De kathedraal bezocht, weergaloos mooi, mezelf op een ijsje getrakteerd ….. heel veel ijssalons hier met echt heeeeerlijk ijs. Flanerende spanjolen bekeken, richting Albazyn gelopen, om terug naar school te gaan voor de cultuurles over Granada. In plaats van een uurtje dreuge kost, ruim anderhalf uur door de stad lopen. Jee wat leuk. Het oude stadsgedeelte gezien, musea in, standbeeld hier, standbeeld daar, heuveltje op, heuveltje af, tong weer op de hielen en weer fris en fruitig door de stad. Bueno! Op plaza neuve ff wat gedronken om vervolgens heuveltje op te gaan naar het Alhambra. (kan straks echt geen laarzen meer aan …. zulke kuiten heb ik gekweekt ;-)) Stevig de pas er in… hijgend als een dolle neger aangekomen, veel te vroeg, fotootjes gemaakt van het briljante uitzicht. Om om half elf samen met Jacky door het Alhambra te banjeren. Tjonge wat een complex en wat overweldigend. Uurtje lopen verbazen over al dat moois.. uiteraard wat foto’s gemaakt om aan de afdaling te beginnen naar de residencia. Afscheid genomen van Jacky die dit weekend terug hoopt te keren naar GB alhoewel dat nog maar de vraag is. Leuk mens die Jacky en wie weet ontmoeten we elkaar weer eens in GB.

En toen WEEKEND!!!! Wel een bult huiswerk opgekregen… maar ja daar hebben we het hele weekend nog voor. Vroeg opgestaan om om 8.00 u in de bus te zitten richting Cordoba. 2,5 uur hobbelen, knieën kapot omdat echt de beenruimte 3x niks is maar niet getreurd het uitzicht is super. Honderden olijfbomen voorbij zien komen, onderweg maar wat aceite de olivia gekocht… om een beetje in de stemming te blijven. Cordoba.. tja wat moet ik zeggen: echt de moeite waard. Rondleiding door de hele stad gekregen in ’t spaans.. nu had ik gelukkig in de bus nog ff wat gelezen over de stad anders was het een en ander nou ja alles langs me heen gegaan ;-(. Mooie steegjes heeft de stad, veel iglesias, terrasjes en uiteraard de mezquita-cathedral. Wat adembenemend mooi. Hoe konden ze dat maken?? Weer door steegjes en plaza’s om over een zeer bijzondere brug te gaan naar de andere kant van het dorp om daar de bus weer terug waards te nemen. Ff opgefrist en de stad weer in voor wat tapas. Toen zeer moe van alle indrukken het bed ingerold.

heerlijke tapas… dus we kwamen hier vaak

Vandaag uitslapen!!! Om kwart over 10 de stad richting Albazyn gegaan samen met Charlotte. Die had al een hele route uitgestippeld, langs alle bezienswaardigheden in dit gebied… eerst ging ie goed, het werd zelf beter… de zon scheen , echter… helaas begon het een beetje te regenen… en dan te bedenken dat we op keitjes lopen, die heeeeeel glad worden en we wederom moeten klimmen. Dit karakteristieke gedeelte van de stad ligt nl op een heuvel. (herinner je nog ff m’n kuiten….) Maar goed dat mocht de pret niet drukken, we zijn naar de mirador San Nicolas gelopen waar je een super uitzicht op de Alhambra hebt. Toen was het nog droog en lekker dus enkelen foto’s gemaakt… daarna de pas erin om nog verder omhoog te lopen naar de sacromonte. Dit is een oude zigeunerwijk met grotwoningen. Gaaf! We zijn naar de top gelopen waar een bezoekerscentrum ligt en waar je de grotwoningen kunt bekijken. Inmiddels schijnt de zon en hebben we geweldig uitzicht op het Alhambra. Koffie gedronken bij het bezoekerscentrum alwaar we zeer op ons gemak zaten en we gewaarschuwd werden om toch maar te beginnen met de rondtocht omdat ze om 14.00 uur gingen sluiten… dat was over een dik half uur! Nou ja we hadden de snelheid nog in onze benen dus de grotten in een sneltrein vaart bekeken en begonnen met de afdaling. Inmiddels begon de maag al aardig te rammelen twas dan ook al bijna half 3… dus tapastijd. Inmiddels werd het steeds warmer en kwam het Alhambra er steeds mooier bij te liggen, we zaten nl recht tegenover het Alhambra… dus we dachten we doen es gek en lopen gewoon weer naar boven naar de mirador om de foto van het jaar te nemen… echter….. de wolken achter de Alhambra hingen daar nog… maar….we zijn niet eerder weggegaan dan dat we een sublieme foto hadden.. tenminste dat hopen we. Wederom afgedaald, nog ff het riviertje Darro meegenomen, een iglesia, een musea om ff “ thuis” bij te komen. Om toch de stad weer in te gaan om te eten. Momenteel zitten mijn voeten bij te komen van de enerverende dagen!!!

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s