Geplaatst in Taalreis Granada Spanje

Taalreis Granada

nog twee weken..

Jawel het gaat dan eindelijk gebeuren… een half jaar over gesproken, alle voors en tegens afgewogen.. toch naar zuid of midden amerika.. offeh spanje… en ja hoor dat laatste is het geworden. 4 weken naar Granada… 3 weken spaanse les en nog een weekje de hort op. Spannend maar leuk. Vakantie maar toch ook weer niet. Nieuwe mensen ontmoeten.. een taal leren… terug geworpen op mezelf.. buiten de gewone paden… maar oh wat heb ik een zin…. nu toch maar wat gaan voorbereiden.. drukke weken voor de boeg. Lekker druk op t werk… nog even langs vrienden en familie… een lijstje maken wat gaat mee.. wat moet mee… hoeveel woordenboeken 😉 welke schoenen… welke objectieven… moet ik toch nog een nieuwe haha..oeps ik heb nog maar 1 weekend voor de voorbereidingen… misschien door de week wat meer plannen. Maar ach paspoort is het belangrijkste en die kan weer vijf jaar mee!

eerste vakantiedag….

11 april

Hola Amigo’s,

Wat een dag, wat een dag.
Het begon gisteren al, het zweven huh, ja het zweven….
Samen met Harriet ff een rondje Lemmer doen, met als gevolg dat zij terug moest rijden aangezien ik 2 Harriets zag en ik liep alsof ik een liter 43 😉 op had. Maar ik dacht nog dat gaat vanzelf wel over. Gisteravond daarom maar vroeg onder de wol. In bed zweefde ik nog steeds, met als gevolg dat ik zondagochtend vroeg.. uurtje of 5 toch geen twijfelen of ik wel moest gaan. Ik zag nl de hele wereld voorbij vliegen, toch wel apart. Een of andere virus aan de evenwichtsorgaan opgedoken. Nou ja lang verhaal kort, ik zit nu in Granada..

Toen paps en mams me op Schiphol hadden afgezet, ik door de douane mocht.. alhoewel er wel groot alarm af ging toen ik er doorheen ging, en ik de handbagage niet meer teruggepropt kreeg in m’n tas, heb ik die paar uurtjes naar Madrid maar m’n ogen dicht gehad. Ik keek nl zo scheel als n otter dus dat was voor de medepassagiers ook wel prettig haha.
Overstap van Madrid naar Granada was natuurlijk ook weer zo wat. Eindelijk na het halve vliegveld wat swabberig te hebben doorgelopen, een metro te hebben gepakt, ff geplast en bij de gate ging zitten kwam ik er achter dat ik mn jas kwijt was. Tis wel een wonder he dat ik hier zit hi. Ik een zoekactie op touw gezet.. tot aan de wc toe.. en jawel iemand had em buiten aan een paal gehangen. Dus jas weer terug. Vlucht naar Granada naast een gezellige zwitserse gezeten, dus dat uurtje vloog voorbij. Aangezien we wat vertraging hadden gehad, was ik zeer benieuwd of m’n taxi er nog stond. Nee dus, o jawel hij stond aan de andere kant dan waar ik uit kwam… en ja ik zit hier nog steeds in Granada. T lijkt net of ik nog nooit gereisd heb! Vrij snel kwamen we aan m’n residencia. Nou ik mag echt niet klagen. Ik heb wel es beroerder gezeten. Een ruime kamer, aardige badkamer en een redelijke kast. Hier kan ik de komende weken wel vertoeven. Inmiddels zie ik ook weer wat beter, als ik maar niet te vaak m’n hoofd gebruik (ha) dan komt het wel goed. Na de koffer te hebben uitgepakt, ff gelegen en toen toch de stad maar in. Had ik gelijk een 1 of andere waarzegster aan m’n snoer hangen. Ik was op weg naar de taalschool zodat ik ff kan timen hoe laat ik morgen weg moet. Ik loop nietsvermoedend als een echte toerist, zonnebril op, korte mouwen (de rest loopt nog in lang) en een kaart in de hand viel ik recht in haar armen bij een kathedraal. Daar stonden heel wat mensen. Dus ik dacht dat er iets bijzonders was. Nu ze kweelt in het spaans tegen mij… maar ja daarvoor ben ik hier dus… ik versta het nog niet. Maar het kwam er op neer, dat de liefde van m’n leven voor de deur staat, ik krachtig ben, iets met lachen (dat snap ik niet;-) en 2 kinderen in aan tocht zijn dusssssss. O ja en ik kreeg een takje in m’n hand en of ik ff wilde betalen. En o ja niet met munten maar met een kaart. Natuurlijk niet gedaan en doorgelopen naar m’n talenschool. Gevonden! Op de terugweg even bij de enige supermarkt die vandaag open is boodschappen gedaan dus nu zit ik achter een barres de pan met jamon de serrano en een bakje yogurt. Op m’n kamer kan ik niet internetten maar in de gemeenschapsruimte wel. Dus ik zal dit zo even gaan plaatsen dan zijn jullie ook weer op de hoogte! Morgen vroeg uit de veren. 8.00u op school zijn.

Hasta luego. XXX Mar

De grote dag is aangebroken

12 april

De grote dag is aangebroken.

Vandaag om 8.00 uur moest ik me melden bij de talenschool. Natuurlijk stond ik er veel te vroeg. Kwart voor 8 was ik al op de plaats van bestemming, toch weer harder gelopen dan nodig was. Het draaide vervolgens nog wel wat voor m’n ogen. Gelukkig kwam na een minuut of 10 nog een paar collega studenten. Dus hup naar binnen. Vervolgens werden we in de catina gedrukt, maar na 5 minuten hup allemaal naar boven en de test doen. Het was een vragenlijst waar ik zo ongeveer de ballen van begreep. En of je ook nog in je beste Spaans een opstel kon schrijven. TUURLIJK!! Nou ja lang verhaal kort… beginnersgroep haha gelukkig. Eerst nog ff door de stad gehobbeld met een gids van de school die in zijn beste Spaans de stad begon te beschrijven. Nu dat was totale abracadabra… ik verstond er echt geen jota van, nu ja daarvoor ben ik hiervoor dan ook!! Een uurtje of 11 werden we in een klas geplaatst waar al 2 studenten zaten. Nu zijn we met z’n zessen. 3 hollanders (het zijn hier echt veel hollanders… een beetje jammer..) 2 Noren en een mix van een nederlander die in duitsland woont. We hebben al een hoop lol gehad, iedereen in krakkemikkig spaans wat vragen stellen.. je voelt je gewoon gelukkig dat zij net zo gebrekkig als jou praten haha. 2 uurtjes les gehad, die overigens voorbij vlogen, en nu weer vrij. Morgen om 9.00 uur present zijn en dan op voor de volle 4 uurtjes les!

Straks de stad ff in. De zon schijnt weer heerlijk, dus korte mouwen aan en de stad ontdekken.

Liefs Mar

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s