Geplaatst in Reisverhalen Chili, Bolivia en Peru

Via een omweg naar Bolivia

Omdat de grensovergang bij San Pedro dicht was (door de sneeuwval van 3 meter) moesten we via een omweg naar de grens. De weersomstandigheden zijn sinds 1932 niet meer zo geweest. Afijn in alle vroegte (half 6) ging de wekker, douchen, laatste spullen gepakt en huppekee de bus in. Nou wij helemaal blij want we dachten dat we met z´n 4-en een bus voor ons zelf hadden.. de anderen zaten allemaal in een andere bus. Helaaspindakaas ging dat niet op. We namen nog anderen mee, maar aangezien wij alle spullen al in de bus hadden rondgegooid moest er eerst een reorganisatie plaatsvinden 😉 Om een uurtje of 10 kregen we het ontbijt. Sta je midden in de sneeuw, onder het vriespunt aan je broodje jamon. Uiteraard weer een fotosessie in de sneeuw.. Hup de bus weer in en hop naar de grens. Nu zijn de Chilenen heel serieus bij de grens en wij moesten muisstil zijn hmm dat was wel een probleem. En oja we zaten inmiddels allemaal in 1 bus gepropt (ik zat in zo´n klapstoeltje.. pff tis maar goed dat er wat kilo´s afzijn anders zat ik daar nu nog klem haha) Sommigen reisgenoten werden wat hysterisch want we moesten 1 voor 1 naar de toilet, maar toch ook weer ons uit laten schrijven bij de grens, sommigen raakten hiervan in de stress.. nu ik had nergens last van hoor. De douanebeambte hartelijk goedendag gezegd en ik mocht het land uit. Toen in een stukje no mans land gestaan. en jullie raden het al jawel er kwam weer een heuse fotosessie haha. Inge, Nico, Dirja, Yvonne, Jurgen in ik hebben geplankd op de rails die daar lag, hilarisch gewoon. Daarna deden we de polonaise (Ruud de filmer in ons gezelschap heeft dit nog even vastgelegd euhh we staan zo ongeveer tig x op de film want we zijn wel de meest flamboyant mensen in de groep) En als laatste hebben we de evolutietheorie nog ff uitgebeeld met dezelfde groep. Kortom we vermaken ons prima!

Inmiddels waren de jeeps ook aangekomen en je snapt het al wij 6-en in 1 jeep. Op naar de grens van Bolivia. Dit ging er zeer relaxt aan toe. Papiertje invullen, paspoort laten zien, stempel er in en klaar is kees! Het grensstation staat vol met treinen waar we nog heuse westernfoto´s hebben gemaakt. En toen eindelijk doro Bolivia. Eerst naar laguna Turkiri, schitterend allemaal mooie vogels en rotsen. Vele stops gehad (teveel om hier te schrijven) veel plasstops (ik ben een heuse wildplasser geworden haha) en op naar Mallku Villa Mar waar we verblijven. KEI KOUD: Met dikke kleren aan muts op, handschoenen aan gegeten. Met z’n 6-en op een kamer geslapen.. best gezellig en toch een oog dicht gedaan 😉

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s