Geplaatst in Reisverhalen Chili, Bolivia en Peru

Salar de Uyuni

Eindelijk is het dan zover vandaag gaan we dan echt naar de zoutvlakte. Nu dat ging ook niet echt zonder slag of stoot. De dag begon goed door het dorpje gelopen, lama´s door de straat zien lopen, deze werd eventjes daarna achterna gezeten door een hond, hilarisch gewoon. Nog ff naar t pleintje gelopen waar een kleine chitzen itcha stond. Weer een fotosessie met ons 6-en, genieten van t uitzicht en ontbijten maar (pan met jam en dulche de leche)en uiteraard niet vergeten mate de coca. Na het ontbijt krijgen de chauffeurs alvast de fooi omdat het vanavond waarschijnlijk een chaotisch afscheid zou worden. Nu dit was natuurlijk ook weer een hele happening. Jurgen zou namens onze jeep Raoul bedanken. Daarna geeft Nico hem een hand en vervolgt Inge met het bedanken en wel met 3 zoenen. Vervolgens vliegen Dirja, Yvonne en ik op Raoul af om hem ook hartelijk te bedanken met 3 zoenen. Alle kleuren vlogen op en neer bij Raoul (die zag je dan wel niet.. maar hij werd er wel verlegen van haha).

Nadat de bagage op het dak lag ging we op weg. Onverwachts een stop, wat denk je allemaal james flamingo´s….Prachtig. Toen weer door op weg naar de zoutvlakte, nu je zult het niet geloven maar 10 minuten voordat we het zoutmeer op wilden werden we tegengehouden, we mochten er niet op! Kei balen. Doorgereden naar het cementarium de tren, treinkerkhof, (niet echt aan mij besteed, maar je moet er toch iets van maken) Toen zijn Dirja, Yvonne en ik als echte Charlies Angels op de treinwagon geklommen. (niet echt verantwoord, maar voor een leuke foto moet je natuurlijk wel iets doen). We lagen natuurlijk helemaal in een deuk.

Daarna doorgereden naar Uyuni en ja hoor eindelijk was het dan zo ver…de salar de uyuni kwam in zicht. Nee nog niet… eerst nog in een dorpje gestopt waar ze zout vermalen voor de export. En ja toen eindelijk, eindelijk, eindelijk de zoutvlakte. SUPER GAAAAAAAAAAAF. Ik kan het niet beschrijven maar heel apart. En hier ging we dan ook nog eens de zonsondergang bekijken. Kippenvel gevoel. Aan de ene kant ging de zon onder en aan de andere kant stond de maan te stralen. Ogen kwam je te kort. Hele aparte sfeer, maar zo ontzettend gaaf. Iver heeft van de groep nog enkele trucage foto´s gemaakt, echt hilarisch. Super genoten.
Toen we naar onze hostel reden, de foto´s vlug nog bekeken, we gilden het uit van de pret. Zo mooi en zulke leuke foto´s. In de hostel aangekomen genoten van een warme kamer, warme douche en heerlijke warme bedden!

Nog even over onze tijd in de jeep. we vermaakten ons opperbest met z´n 6-en. Regelmatig gingen we door met onze inburgeringscursus. Liedjes moesten afgemaakt worden, spreekwoorden enzovoort. De spreekwoorden hebben we wel wat verbasterd in Boliviaanse spreekwoorden zo kwamen we op:
de vizcacha valt niet ver van de steen (ivm de fotosessie met het konijn 😉
als er 1 schaap over de dam is volgen de lama´s
hoge lama´s vangen veel wind
de flamingo in de pot vinden
en 1 condor maakt nog geen zomer… Ik weet het het is flauw.. maar we hadden de grootste lol!

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s