Geplaatst in Reisverhalen Chili, Bolivia en Peru

Reisverslag Chili/Bolivia here I come….

Nog een paar dagen en dan is het zoverā€¦ via Keulen naar Parijs euuhhh nee via Madrid naar Santiago (Chili). 21 dagen door Zuid-Amerika tja wie wil dat nu niet. Ik begin in Santiago.. ik zit me al te verheugen om de Mercado Central weer te bezoeken (met die lekkere stinkvis maar wel met hele mooie vrolijk gekleurde sieradenā€¦). Daarna gaan we naar de woeste Atacama woestijn, de droogste woestijn ter wereld! Er staat nog een drie-daagse jeeptocht op het programma, via de Laguna Verde gaan we naar de zoutvlaktes van Uyuni waar allemaal dorpjes zijn met pre-Inca woningen. Inmiddels struinen we al rond in Bolivia en gaan we via Sucre naar La Paz. Als het eventjes kan wil ik in La Paz de Takesi-trail lopen. Dit is een Inca-trail die ik natuurlijk niet wil missen. De bergschoenen zitten al in de tas en ja dat lopen kan ik al van mā€™n eerste jaar haha. Eerst moeten we klimmen naar 4650 meter.. pff daā€™s nog wel wat. Maar hopen dat de hoogteziekte wegblijft en nu jaā€¦ waanideeĆ«n heb ik nu ook wel eens dus zo erg kan het ook niet zijn ;-)! Mocht ik dit met goed gevolg doen dan werp ik me op de Indianen hihi oftewel we gaan naar Copacabana aan het Titicacameer. En dan zijn we helaas al bijna weer op het einde van de reis. We doen de rieteilanden aan (Uros eilandenā€¦ klinkt toch wat anders dan de Waddeneilanden.. wel wat minder stabiel.. ipv van zand op riet lopen), nu maar hopen dat ik er niet doorheen zak. En dan het vliegtuig weer terug.

Ik hoop dat er zo nu en dan tijd is om hier een blogje te plaatsen en mocht dat niet lukkenā€¦ ik onthoud al goede verhalen (en die door de ballotage commissie komen) wel en die vertel ik wel onder het genot van een goed glas Chileense wijn šŸ˜‰

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieĆ«n opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we ā€œthuisā€ niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en fotoā€™s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en fotoā€™s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s