Geplaatst in Reisverhalen Chili, Bolivia en Peru

Prachtige dagen in Bolivia…

Hier gaan we dan weer verder .. Ik zal eerst jullie nog ff bijpraten over San Pedro. Vanuit San Pero zijn we naar Valle de los Muertes (deathvalley) gegaan. Hier is bijna geen leven mogelijk. Mooi plaatjes geschoten. Daarna door gegaan naar een plek waar we de zonsondergang gingen bekijken. Je moest niet naar de zon kijken maar de andere kant op zodat je de lucht ziet verkleuren in de bergen. Ik ben er nog steeds van onder de indruk wow wow wow.. echt super gaag, blauw, groen, rood, roze, geel noem het maar op en je zag steeds het landschap weer veranderen. Super gaaf. Nadat de zon onder was het werd snel kouder (je moet altijd van alles bij je hebben vanaf een topje tot je oorwarmers..) ´s avonds met de hele groep uit eten geweest en daarna nog met Nico en Inge wat gedronken. Omdat wij (Yvonne en ik) in de minderheid waren (Nederland tegen België) kregen we tijdens de borrel een Belgische inburgeringscursus. Dus nu weet ik wat een muurezeeker, chique, frak, klak, oekedoeleke en een pimpampoentje is. Kortom we hebben ons zeer zeker vermaakt!

De volgende dag 7.30 uur aan t ontbijt. Brood is hier heerlijk!! Omdat de geisers niet toegankelijk waren door het barre weer hadden we een alternatief. Nu die deed er niet voor onder: De regenboogvallei. Onderweg kwamen we eerst door de dinovallei: echt sprekend.. je zou denken dat ze zo weer tot leven zouden komen 😉 Maar goed de regenboogvallei: Weer allemaal kleuren, en je moet je weer de zon hoog aan de hemel voorstellen, strak blauwe lucht en dan rotsen, bergen in alle kleuren. Kortom mijn kaartje van t fototoestel raakt alweer aardig vol haha. Dirja, Yvonne en ik hebben hele fotosessie weer gedaan (tjemig ik ben nog nooit zo vaak op de foto geweest) maar we hingen, onder en boven de rotsen met gevaar voor eigen leven trotseerden we de natuur maar de foto´s mogen er zijn!! Daarna zijn we doorgereden naar Buenas sjerpas (euhhh schrijf je vast ietsje anders..) maar hier kon je petroglyfen bekijken (tekeningen op steen)Veel lama´s in de rotsen. Aan het eind van de tekeningen kwamen we terecht in een kudde alpaca´s. Echt zo schattig, sommigen hadden vlechtjes in (voor de vruchtbaarheid) en er kwam er al eentje met iedereen knuffelen.

Na de knuffelsessie weer terug naar de hostel. Later nog naar salon de te ff broodje (nou ja een heel brood krijg je ) met mate de coca gedronken. Weer terug naar de hostel, heerlijk in de zon gezeten ff schrijven en toch weer het dorp in want we hadden de kerk nog niet gezien. Tja die moet natuurlijk nog wel ff op de foto. Geld gewisseld, internetcafé opgezocht, verhaal getypt, elektriciteit valt uit en weg verhaal!! Nou ja dan maar lekker uit eten bij het open vuur (want ´s avonds is het kei koud). We wilden nog een drankje drinken in ons stamcafé maar dat zat bomvol want Copa Americana is bezig dus iedereen zat voor t scherm voetbal te kijken. Dan maar ergens anders nog een kopje mate de coca gedronken en toen het hostel maar weer opgezocht, want morgen hebben we een lange dag!

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s