Geplaatst in Reisverhalen Chili, Bolivia en Peru

Laguna Colorado

Eigenlijk zouden we deze dag al naar het zoutmeer, maar ja door diezelfde weersomstandigheden kan dat dus niet. We konden nog wel naar Laguna Colorado. Nu dit meer hoort hartstikke rood te zijn, maar je begrijpt het al, geen kleur te bekennen door de sneeuw.. maar … er waren wel flamingo´s. Er zijn daar wel 20.000… hmmmm wij door de barre koude minimaal 3 kwartier gelopen naar het meer wat 60 vierkante km is… en nog kwam het meer niet dichterbij. we zagen wel een roze vlek in t meer, maar meer dan die vlek is t niet geworden. Uiteindelijk teruggekeerd met 3 wazige foto´s van in de verte iets rozigs 😉 Onderweg nog veel lama´s, vicuna´s en vizcacha gezien. De vizcacha (woestijnkonijn) poseerde zelfs nog ff voor ons haha. De wandeltocht bij het meer was overigens best wel heftig, veel mensen kwamen hijgend terecht door de hoogte en de grote inspanning. Twee collega vakantiegenoten waren niet mee omdat die geveld waren door de hoogteziekte. Via Villa Mar teruggereden, bagage opgepikt, (de bagage wilden ze niet mee nemen omdat de wegen nu superslecht zijn door de sneeuw) op naar Canyon Serena. Ook dit was weer supergaaf. Een stuk door de natuur gelopen, vizcacha´s gezien, vogelgeluiden gehoord van vogels die elkaar versieren. Kortom hoe mooi kan de natuur zijn. Uiteindelijk langer gebleven dan de bedoeling was, omdat we hier ook nog ff de zonsondergang gingen bekijken. Alle kleren aangedaan, en maar foto´s schieten en natuurlijk genieten! Daarna doorgereden naar het dorpje Alota, weer op een zespersoonskamer geslapen.. weer de gelige soep met aardappels, maar nu met spagetti bolognese.. lekker!
We zijn nog getrakteerd door Iver (de hoofdgids van deze tour) op de legenda van Bernita… als je geïnteresseerd bent in t verhaal hoor ik het wel haha.

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s