Geplaatst in Reisverhalen Chili, Bolivia en Peru

Eerste vakantiedagen

Hallo lieve mensen,

Alweer een paar dagen onderweg en zit nu in een internetcafe in San Pedro. Het is hier fris maar met een stralende zon. Nu maar ff bij het begin beginnen. De vlucht naar Madrid ging picobello. Vanuit Madrid naar Santiago ietswat minder. Toen we aan het taxien waren, werd er iemand onwel, is er om een dokter gevraagd (nu was er een conferentie in Madrid geweest, dus genoeg dokters in de zaal) in ieder geval die passagier is er uit gezet, we zijn dus meer naar de gate ´gereden´ toen moesten ze nog de baggage zoeken. Lang verhaal kort 1,5 uur vertraging. Verder een goede vlucht gehad. 8.30 uur in Santiago aangekomen. ´s middags zijn we met een mannetje of 9 de stad in gegaan. Wel weer leuk, veel dingen weer herkend. Lekker rustig aangedaan en ´s avonds met zn allen gegeten in Plaza Bellavista. ´s avonds moest Chili tegen Uruguay spelen. Dus de hele stad vol gekke chilenen. Kei leuk. Hoedjes, petjes, met vlaggen zwaaien dus dolle pret. De wedstrijd werd uiteindelijk 1-1. Toen het chileense doelpunt kwam nou iedereen uit zn dak natuurlijk. Kei leuk! Kippevel gevoel. Dag 2 zijn we het parkje Santa Lucia geweest.. veel foto´s gemaakt. Toen nog ff handschoenen, sjaal en muts gekocht want het schijnt -15 te worden! Ook ligt op de grens met Bolivia 3 meter sneeuw dus we kunnen de grens niet over! Vanmiddag gaan we wel een excursie doen, maar die van morgen naar de geysers kan ook niet doorgaan. We hopen maar wel dat we naar de zoutvlaktes kunnen. Vanmiddag horen we meer, welke route we gaan pakken om de grens over te gaan.
de natuur is hier echt geweldig. Het is net een maanlandschap met prachtige bergen die vol sneeuw liggen, de zon schijnt en de lucht is strak blauw. Kortom genieten, genieten, genieten!!!!

Nog ff een verhaaltje

Hallo hier ben ik alweer. Voordat we straks van alle virtuele kanalen zijn verstoten nog maar een berichtje 😉 Het is hier onwijs leuk. Wat ik de vorige keer al zei: tis genieten, genieten, genieten. Die natuur hier is zo overweldigend je wilt het niet weten (maar natuurlijk wel… vandaar dit verslag haha)
Nou ja even bij het begin beginnen. Gisterochtend hebben we het rustig aan gedaan. Samen met Yvonne het dorpje verkennen. Je moet je voorstellen dat dit dorp van de wereld is afgesneden en je zou een cowboy op z´n paard het dorp ziet binnen rijden. De wegen zijn niet geasfalteerd, overal lopen loslopende honden, Chilenen staan overal en nergens echt een heel apart sfeertje maar zo leuk. Maar goed wij gingen dus het dorp verkennen, eerst richting de ´grote´ weg en daar zag je de vulkanen met sneeuw liggen, zoveel sneeuw hebben zelfs de Chilenen nog nooit gezien, de rest is een uitgestrekte vlakte met de mooiste uitzichten. Daarna het dorpje weer in gelopen zelfs zover dat we al bij de grens stonden. Euuhhhh dat deden we toch maar ff niet. Er stonden allemaal vrachtwagenchauffeurs dus we voelden ons toch wel een beetje bekeken. Vlug sneaky een foto gemaakt en weer weg gewandeld. Dit bovenstaande verhaal heb ik een paar dagen geleden al getypt maar toen viel de stroom uit en pafff 4 dagen later kan ik eindelijk dit verhaal afmaken… doe ik ff in een volgend verslag voordat dit weer weg is 😉

Auteur:

Aangenaam, ik ben Marianne. Geboren in Lemmer (Frl). En daar is het allemaal begonnen. De liefde voor de natuur. Het weidse landschap, de in de zonschitterende meren en de bossen. Ik geniet er nog steeds van. In de zomervakantie namen mijn ouders mijn zusje en broertje mee in de auto en dan toerden we door heel Europa. Wij drieën opgepropt achterin, onderweg naar het moois in Europa. Andere talen andere culturen. Heerlijk. Eenmaal op mezelf bracht mijn eerste verre reis me naar Sri Lanka. Wat onwennig zag ik met grote ogen alle wonderschone gezichten die we “thuis” niet hadden. Mijn tweede reis is het virus verder in me geslopen, het reisvirus bedoel ik dan. De trip ging naar Costa Rica. Met een paar reisgenoten die zeer veel wisten over de flora en fauna van dat land werd ik echt gegrepen door al het moois. De drang om dit te delen via verhalen en foto’s werd ook steeds groter. En nu is het eindelijk dan zover. Op deze pagina vind je mijn verhalen en foto’s. Geniet ervan! Update: inmiddels al heel wat landen bezocht en vele verhalen mogen schrijven. Met het schrijven doorleef je zo'n dag / vakantie / moment nog een keer. Wil je meer weten of kan ik iets voor je betekenen neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s